Yalçın Akdoğan’dan çözüm süreci açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve çözüm sürecinin AKP tarafındaki en önemli aktörü olan Yalçın Akdoğan Anadolu Ajansı ’nın editör masası programına konuk oldu. Akdoğan, HDP ’nin barajı geçmek için çözüm sürecini feda ettiğini iddia etti. Yalçın Akdoğan, Öcalan ’a tecrit uygulandığı iddiaları için ise “İmralı bir talk-show alanı da değil. Sürekli heyetler oraya turlar yapsınlar” dedi. Öcalan ’ın AKP ’ye karşı olduğuna yönelik sözler için Akdoğan, “Öcalan AK Parti ’ye karşı… Külliyen bunlar yalan. Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum” dedi. İşte Yalçın Akdoğan ’ın o açıklamaları…

“Son ‘Çözüm Süreci ’ dediğimizde biraz daha doğrudan örgütün silah bırakmasına odaklanmış bir süreçten bahsediyoruz. Geçmiş dönemlerde örgüt iki üç yılda bir adeta panik atak geçirir gibi süreci sabote eden birtakım eylemlerde bulundu, strateji değiştirip topyekün saldırarak devleti dize getirmeye çalıştı, bunu 2011′de Silvan saldırısından sonra gördük. O dönemde çok kapsamlı bir terörle mücadele uygulandı ve bin 450 civarında örgüt üyesi etkisiz hale getirildi”

“Çözüm Sürecinin düşmanları olarak adlandırabileceğimiz statüko cephesi bu son seçimden önce HDP ’yi bir proje olarak kullandı, taşeron şekilde kullandı. Yani HDP, Çözüm Sürecinin düşmanları olan ve kendi varlığına da karşı olan statüko cephesine kendisini de kullandırtmış oldu. Burada AK Parti ’yi devirme hedefinin ardında aslında Çözüm Süreci ve İmralı ’yı bitirme yaklaşımı vardı.”

“Öcalan ’ın şubat başında verdiği silahları bırakmak için kongre toplayın çağrısını üç hafta geciktirmiştir. Öcalan sözlü, yazılı, imzalı her türlü mesajını vermiştir. Ancak HDP bunu açıklamaktan imtina etmiştir.”

“‘O gün her ayrıntıyı Cumhurbaşkanı biliyordu, sürekli irtibat halindeydiler. ’ Bu külliyen yalan bir durum. O gün kesinlikle Cumhurbaşkanımızla hiçbir irtibatımız olmadı. Bunlar o kadar çok yalan söylüyorlar ki, bir yalan makinesine dönüştüler. Ben de bunları yalanlamaktan yoruldum”

“SÜREÇ BARAJA FEDA EDİLDİ”

Selahattin Demirtaş ’ın Erdoğan ’ı hedef alan açıklamalarını hatırlatmak istiyorum. Çözüm Süreci ’ni Erdoğan bitirdi açıklaması oldu. Kendisini kullandırdıkları bu projede, statüko bloğunu kullandılar ki barajı geçebilsinler. Dediler ki bunlar Erdoğan ’a düşman. Biz de Erdoğan düşmanlığı yaparsak barajı geçeriz. Peki süreç ne olacak? Bunu düşünmediler. Bile bile süreci kurban ederek girdiler.

“İMRALI TALK-SHOW ALANI DEĞİL”

“Her verdikleri ayrıntı yalan tamamen uydurma. Bu izleme heyetiyle ilgili de sayılar verdiler, isimler verdiler, ‘şöyle olacak ’ dediler, ‘böyle olacak ’ dediler. O gün de ben açıkladım ‘külliyen yalan ’ diye. Bu meseleyi tamamen izleme heyetine getirip dayandırmaları da doğru değil, anlamsız. Çünkü Öcalan neticede bir çağrı yapacaktı, yaptı. Ve en geniş şekilde bu kamuoyuna yansıdı. Basına yansıdı. Uluslararası camiaya yansıdı. Bunu herkes tartıştı. Bunu başka bir heyete tekrar aktarmasına ihtiyaç yoktu. Burada bunun ötesinde İmralı bir talk-show alanı da değil. Sürekli heyetler oraya turlar yapsınlar. Bunlar aynı mesajı tekrar etsin. Bu mesaj zaten verilmiştir. Bunun ötesinde çok bir anlamının da kalmadığını düşünüyorum.”

“APO SOPAYLA KOVALAR”

Seçimden önce dedim ki, AK Parti varsa çözüm süreci var. Ama sen AK Parti ’yi devirme projesinde kendini kullandıracaksın, sonra kim yapacak, gel yap. AK Parti ’yi de devireceksin, sonra diyeceksin ki AK Parti gel yap. Böyle bir kandırmaca olabilir mi? HDP tabanı, Kürtler, bunlara sebep olan yöneticiler hakkında çok ciddi hesap sormaları lazım. Siz nasıl bir oyuna alet oldunuz, bütün bu yaşadığımız sıkıntılar yaşanıyor, orada örgüt her şeyi kaybetme noktasına geldi, bu noktaya nasıl gelindi diye bu kişilerden hesap sorulması lazım. Sürekli Öcalan adına yalan söylüyorlar. Öcalan başkanlık sistemine karşı, Öcalan AK Parti ’ye karşı… Külliyen bunlar yalan. Öcalan ile görüştükleri dönemde koalisyon var mıydı ki, Öcalan onunla yapın şununla yapın desin.. Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın