Türkiye sınırında milyon dolarlık kaçak kimyasal!

Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye girmeye çalışan Gürcistan uyruklu biri kadın 2 zanlının üzerindeki cam tüplerde yaklaşık 50 gram kırmızı cıva ve nükleer sanayide kullanıldığı belirtilen 1 kilo 236 gram sezyum ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi tutuklandı. Sezyum elementine çıplak elle dokunulduğunda dakikalar içinde öldürebilir.

EKİPLER ŞÜPHELENDİ, ÜSTLERİ VE BAGAJLARI ARANDI

Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, ülkeye yaya girmeye çalışan Gürcistan uyruklu N.K. (43) adlı kadın ve I.A’nın (40) hareketlerinden şüphelendi. X-ray cihazının ikaz vermesi üzerine N.K. ve I.A. ekipler tarafından durduruldu, üzerleri ve bagajları arandı.

SINIRDA 2.5 MİLYON DOLARLIK KAÇAK KİMYASAL MADDE

I.A’nın üzerindeki 2 cam tüpte 1 kilo 236 gram sezyum ve 3 cam tüpte 15,25 gram kırmızı cıva ele geçirildi. N.K’nın el bagajı ve üst aramasında da kıymetli olduğu değerlendirilen, çeşitli renk ve ağırlıkta 9 taş ve 3 cam tüpte 32,98 gram kırmızı cıva bulundu. Ele geçirilen maddelerin piyasa değerinin yaklaşık 2,5 milyon dolar olduğu belirlendi.

 

ARALARINDA TÜRK VATANDAŞI DA VAR!

Şüphelilerin gözaltına alınmasının ardından bu kişilerle bağlantılı olduğu belirlenen 60 yaşındaki Türk vatandaşı O.Ş. de yakalandı.

 

NÜKLEER SANAYİDE KULLANILIYOR!

Emniyetteki işlemlerinin ardından 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Nükleer sanayide kullanıldığı belirtilen maddelerin Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkililerine teslim edildiği öğrenildi.

 

ZEHİR KÜPÜ! DAKİKALAR İÇİNDE ÖLDÜRÜYOR

Sezyum ise genellikle nükleer sanayi de kullanılan kimyasal bir element. Sezyum elementinin insana etkisi çok ama çok fazladır. Sezyum elementine çıplak elimizle dokunduğumuz anda dakikalar içinde hayatımı kaybedebiliriz. Sezyum elemtinin bir toplu iğne ucu kadarını insanların içtiği su kaynağına damlatılırsa suyun ulaştığı herkeste ölüm etkisi yaratmaktadır. Bu çok etkili maddenin insanlardan kesinlikle uzak yerlerde kullanılması gerekir. Ağır bir metal olan kırmızı cıva da zehirli ve pahalı bir madde. Ayrıca enzimlerin çalışmasına olumsuz etkide bulunduğu için de oldukça da tehlikeli bir madde.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın