Türk Balıkçı Teknesine Uluslararası kara sularda ateş açıldı

Ordu’dan hareket eden bir balıkçı teknesine Romanya Sahil Güvenlik ekiplerince ateş açıldı. 3 balıkçının yaralandığı saldırıda tekne de hasar gördü.
Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Türk balıkçı teknesine, ateş açıldı. Olay, 20 Şubat’ta Romanya’nın yaklaşık 50 mil açığında meydana geldi. Ordu’nun Perşembe ilçesi limanından hareket eden ‘Ostik Şenol’ adlı 14 metrelik balıkçı teknesi, iddiaya göre uluslararası karasularda, Romanya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından takibe alındı.
Sahil Güvenlik ekipleri, ‘dur’ ihtarına uymayan balıkçı teknesine plastik ve gerçek mermiler kullanarak ateş açtı. Büyük korku ve panik yaşayan balıkçılar, telsizle yardım çağrısında bulundu.
İKİ BALIKÇI YARALANDI
Plastik mermi isabet eden kaptan Serdal Memiş ve tayfa Samet Demir ile eline gerçek mermi isabet eden İsa Memiş yaralandı.
Bir süre sonra Romanya Sahil Güvenlik ekipleri, geri çekildi. Kurşun delikleri oluşan balıkçı teknesi, 8 kişilik tayfası ile İstanbul’a döndü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın