Turan Kışlakçı: Suudi Arabistan “Kaşıkçı cinayeti”ni parayla kapattı

Katledilen Cemal Kaşıkçı’nın yakın arkadaşı ve Türk – Arap Medya Derneği Kışlakçı, Kaşıkçı cinayetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu: Suudi Arabistan, aylardır milyar dolar, on milyar doları sırf medyaya ayırdı; bu konuyu basın ve politikacılar kapatsın diye. Amerika’da birçok gazeteci beni arıyor, ‘Burada ciddi para dağıtılıyor, artık kimse yazı yazmıyor’ diye.
Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili “Suudi Arabistan, aylardır milyar dolar, on milyar doları sırf medyaya ayırdı; bu konuyu basın ve politikacılar kapatsın diye” dedi.
Erzurum Diplomasi Akademisi tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Orta Doğu’daki Yeni Eksenler ve Değişen Jeopolitik’ konulu konferansa katılan Türk Arap Medya Derneği Başkanı Kışlakçı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
“BİR TEK O KALDI”
Kışlakçı “Suudi Arabistan, aylardır milyar dolar, on milyar doları sırf medyaya ayırdı; bu konuyu basın ve politikacılar kapatsın, diye. Amerika’da birçok gazeteci beni arıyor. ‘Burada ciddi para dağıtılıyor, artık kimse yazı yazmıyor’ diye. Washington Post’ta editör arkadaşım var, o da aradı diyor ki ‘İşte 500- 600 milyon dolar, ne kadar istiyorsan yeter ki sus’ diyorlar. Çünkü tek o kaldı bu konuda yazan. Önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelecek, kendisiyle görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.
Uluslararası kurumların çöktüğünü, Müslümanların etkili olamadığını kaydeden Turan Kışlakçı, BM Genel Kurulu’nda mayıs ayında gündeme gelecek Cemal Kaşıkçı konusunda karar çıkmasını beklemediklerini söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın