Tehlikeli tahrikler! Birmingham’da 6 farklı camiye saldırı düzenlendi

İngiltere’nin Birmingham kentinde camilere yönelik saldırılar nedeniyle polis alarma geçti. Bugün yaşanan son cami saldırısının ardından polis bir şüpheliyi gözaltına aldı. Bu saldırı 6. Cami saldırısı olarak kayıtlara geçti.
Tüm dünya, Yeni Zelanda’da 51 Müslümanın hayatını kaybettiği ırkçı saldırının ardından dinler arası hoş görü ve barış için örnek tavır sergiliyor. Avrupa tarihte hiç olmadığı kadar Müslümanlara destek verirken, Ingiltere’nin önemli kentleri arasında yer alan Birmingham’da camilere üst üste saldırılar düzenleniyor.
POLİS: AKIL SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL
Son cami saldırısı Birmingham Balsall Heath’te Cromer Yolu’nda bulunan Witton İslamic Center’da yaşandı. Sabah erken saatlerde caminin pencerelerinin kırıldığının bildirmesinin ardından polis soruşturma başlattı.
Kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir kişi gözaltına alınırken, bu olayın önceki 5 saldırı ile bağlantılı olmadığı ifade edildi.
Erdington’daki Slade Yolu’ndaki bir ibadet yeri de saldırıya uğradı
BİR ARAYA GELMELİYİZ
Yaşanan olaylar nedeniyle açıklama yapan polis yetkilisi Matt Ward, Birmingham’da yaşanan saldırı olaylarının tamamının araştırıldığını ifade ederek, “Toplulukları güvence altında tutabilmek için kritik noktalarda polis sürekli görev yapacak. Anlaşmazlık, belirsizlik ve korku yaymak isteyenlere karşı en önemli şey birlikte olabilmek” dedi.
SALDIRI YAPILAN CAMİ VE DİNİ YERLER
Witton İslam Merkezi, Witton Yolu, Aston
Faizal İslam Medresesi, Broadway, Perry Barr
Al Habib Güven, Birchfield Yolu, Aston
Jamia Camii, Albert Yolu, Aston

Ghousia Camii, Slade Yolu, Erdington

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın