SSK emeklisine en az bin 927 TL!

9 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz zammı için yüzde 6’lık tahmin çıkarken, bu artış en düşük maaşı esnafta bin 691, 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda bin 927 liraya yükseltecek. Peki emekli maaşlarında görülecek artışla birlikte güncel emekli maaşları ne kadar olacak? İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren detaylar…
Ramazan Bayramı öncesinde bu yılın ilk ikramiyesini alacak olan emekliler, Temmuz zammını da merakla bekliyor.
Merkez Bankası’nın yaptığı son beklenti anketi, zam oranına ilişkin ilk ipucunu verdi.
Anketteki tahmine göre, bu yılın ilk 6 aylık dönemindeki enflasyon, yani SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 6 olacak.
Eğer ekonomistlerle gerçekleştirilen anketteki enflasyon tahmini gerçekleşirse, ek ödeme dahil en düşük maaş esnaf emeklilerinde bin 595 lira 30 kuruştan bin 691 lira 2 kuruşa yükselecek.
Bağ-Kur tarım emeklilerinde de halen bin 189 lira 59 kuruş olan taban maaş, bin 260 lira 97 kuruşa ulaşacak.
SSK’lılarda en düşük maaş ise 2000’den önce emekli olanlarda bin 818 lira 18 kuruştan bin 927 lira 27 kuruşa, 2000’den sonra emekli olanlarda bin 125 lira 48 kuruştan bin 193 liraya yükselecek.
TÜİK verilerine göre, Ocak- Mart enflasyonu yüzde 2.27 olarak gerçekleşti. Kesin zam oranının belli olması için geriye 3 veri kaldı. 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verisi emeklilerin zam oranını gösterecek.
Emekliler, aynı ay içerisinde zamlı maaşlarını ceplerine koyacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın