Sırp şarkısı ile katliam!

Yeni Zelanda’da iki camiye silahlı saldırı düzenleyen katillerden Brenton Tarrant’ın katliam sırasında dinlediği şarkının detayları ortaya çıktı. Saldırı sırasında sosyal medyadan canlı yayan yapan Tarrant’ın o sırada Türkleri ve Hırvat milliyetçilerini hedef alan Sırp şarkısını dinlediği belirlendi.
Cuma namazı sırasında ‘Haçlı terörü’ estiren İskoç asılllı Avustralyalı Brenton Tarrant isimli saldırgan, olaydan önce yayınladığı 74 sayfalık manifestoda Türkleri de hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel’i de hedef gösteren saldırganın katliamdan önce çekim yaparken sosyal medyada canlı yayına yansıyan müziğin Sırpça bir Çetnik şarkısı olduğu ortaya çıktı.
Bosna’daki savaşta (1992-1995) Sırplara önderlik eden ve 2016’da soykırım ve çeşitli savaş suçlarından 40 yıl hapse mahkum edilen Karadzic’ten övgüyle bahsedilen şarkıda “Krajina’dan kurtlar geliyor, (Hırvat) Ustaşalar ve Türkler korksun, Karadzic sen Sırplara liderlik et, korkusuz oldukları anlaşılsın” sözleri yer alıyor.
Tarrant’ın silahına yazdığı isimler arasında tarihte Osmanlılara karşı savaşmış Lazar Hrebeljanovic, Milos Obilic, Baja Pivljanin, Novak Vujosevic gibi Sırp figürler yer alırken, araçta çalan Sırpça şarkının sözlerinde “Bosna Kasabı” olarak bilinen savaş suçlusu Radovan Karadzic’e yönelik övgü dolu ifadeler duyuluyor.
Teröriste ait olduğu düşünülen sosyal medya hesabı üzerinden göçmen ve Müslüman karşıtı açıklamaların yer aldığı onlarca sayfalık manifesto da hazırlayan Tarrant, burada 1389’daki 1. Kosova Savaşı’nda Sultan Murad’ı şehit eden Milos Obilic’ten de bahsediyor.
Öte yandan, teröristin saldırıyı gerçekleştirdiği silahının üzerine yazdığı isimler arasında da Obilic’in yanı sıra Kosova Savaşı’nda Osmanlılara karşı mücadele eden Sırp prens Lazar Hrebeljanovic, 17. yüzyılda Osmanlılara karşı ayaklanan Baja Pivljanin ve daha sonraki dönemde yine Osmanlılara karşı Sırp ayaklanmalarına önderlik eden Novak Vujosevic ve Karadağlı Marko Miljanov da yer alıyor.
Saldırganın yayınladığı manifestoda da Türklerle ilgili bölüm şöyle:
İSTANBUL TEKRAR HRİSTİYAN ŞEHRİ OLACAK
“Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz’ın Doğu yakasında. Ama Boğaz’ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis’e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın