Sahte polisler yakalanmamak için kurşun döktürdü

Adana’da, iki kişiden 46 bin lira dolandıran lüks otomobilli iki sahte polis yakayı ele verdi. Yakalanmamak için kurşun döktürüp bu kurşunları yanında taşıdıkları ortaya çıkan sahte polisler tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İbrahim T. (31) ve Cuma A. (27) adlı sahte polisler, Kozan ilçesinde 46 yaşında çiftçilik yapan Hüseyin Diliçıkık’ı arayarak ‘Kozan’da kuyumcu soygunu olmuş çalınan altınlarda senin evdeymiş ancak bir buna inanmıyoruz ama senin evdeki altınları getirip bize göstermen lazım. Kuyumcu çalınan altınlarla aynı mı değil mi karşılaştırma yapmamız lazım. Bu operasyon gizli kimse bilmesin sen bize yardım edersen devlete yardım edeceksin zanlıların yakalanmasını sağlayacaksın o yüzden verdiğimiz adrese altınları getir’ dedi. Bunun üzerine Diliçıkık, 21 bin lira tutarındaki altınları evden alıp şahısların verdiği adres olan İmamoğlu yolundaki bir levhanın altına bırakıp gitti. Dolandırıcılar gelip altınları alarak kayıplara karıştı. Diliçıkık, bir süre sonra kendisini arayan kişilere ulaşamayınca dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu.

Dolandırıcılar bir süre sonra Adana’da Kadriye Korur (68) adlı kadını telefonla arayıp kimlik bilgilerinin PKK tarafından çalınıp hesabından PKK’ya para aktarıldığını bu durumunun önlenmemesi halinde PKK’ya yardım ve yataklıktan yargılanacağını bu nedenle hesabındaki bütün paraları verilen hesaba yatırmasını istedi. Kadın korkarak bankaya gidip hesabındaki 25 bin lirayı çekip verilen hesaba yatırdı. Şahıslar ise bankadan parayı çekmeye gitti. Bu arada güven tim, Cuma A. ve İbrahim T.’nin durumlarından şüphelenerek takibe başladı. Yapılan takip sonucu şahıslar parayı çektikten sonra yakalandı. Yapılan araştırmada şahısların kendilerini polis olarak tanıtıp yaşlı bir kadının parasını dolandırdığı, Kozan ilçesinde de bir kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı belirlendi.

CEPLERİNDEN KURŞUN ÇIKTI
Polis, şahısların üzerinde yaptığı aramada, çok sayıda cep telefonu, sim kart ve Anadolu’daki bir inanca göre ‘nazar değmesin’ diye döktürülen kurşun çıktı. Polis, şahıslara kurşunları neden döktürdüklerini sorması üzerine ‘Daha önce defalarca vatandaşları dolandırdık yakalanmadık, nazar değmesin polise yakalanmayalım işlerimiz böyle devam etsin diye kurşun döktürüp onu da cebimize koyduk’ dedikleri öğrenildi. Zanlılardan İbrahim T.’nin dolandırıcılıktan 47, Cuma A.’nın 7 kaydı bulunuyor.

Şanlıurfa’nın Akçakale nüfusuna kayıtlı iki şüphelinin sürekli telefonla kendilerini polis olarak tanıtıp vatandaşları dolandırdığı bu paralarla da lüks hayat yaşadığı belirlendi. Zanlıların, polis tarafından yakalandığında 250 bin lira değerinde bir otomobille parayı çekmeye geldikleri görüldü. Polis, vatandaşın parasıyla alındığı değerlendirilen lüks otomobile, 5 telefon, 4 bin 500 lira para, 2 altın yüzüğe el koydu. Yüzüklerin Kozan’da dolandırılan bir vatandaşa ait olduğu tespit edilerek geri iade edildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: sabah.com

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan: Spor hiçbir zaman siyasetin mezesi olmamalı

Suudi Arabistan oynanması gereken Süper Kupa finali ‘Atatürk’ krizi nedeniyle ertelenmişti. Yaşananlara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı …

Bir yanıt yazın