Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Oruçluyken saç boyamak yada saç bakımı yapmak orucu bozar mı merak ediliyor. Orucu bozan haller Diyanet İşleri tarafından net bir şekilde açıklanıyor. Cilt ve saç bakımı orucu bozan durumlar arasında olup olmadığı ise bizler için büyük önem taşıyor.

Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken saç boyamak yada saç bakımı yapmak orucu bozar mı merak ediliyor. Orucu bozan haller Diyanet İşleri tarafından net bir şekilde açıklanıyor. Cilt ve saç bakımı orucu bozan durumlar arasında olup olmadığı ise bizler için büyük önem taşıyor.

Orucu bozan haller cinsellik, yemek ve içmektir. Ağız yoluyla alınan besleyici veya keyif verici maddeler orucun bozulmasına sebep olur. Oruçluyken saç boyamanın ise herhangi bir sakıncası yoktur. Saç boyama yaparken dikkat edilecek en önemli husus kullanılan boyanın su geçirip geçirmediğidir.

Su geçirmeyen boya kullanılarak saç boyanmış ve boya saç diplerine de uygulanmışsa gusül abdesti geçersiz sayılacaktır. Saç diplerine su gitmediği için abdest alamaz ve oruç dahil hiçbir ibadetinizi yapamazsınız. Bu sebeple saç boyası alırken su geçiren saç boyalarını tercih etmelisiniz.

Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

20 Haziran 2015 – 14:24:25 Yorum Yok 1 okunma 0 beğeni
Etiketler: oruç, ramazan, saç boyamak, saç boyamak orucu bozar mı

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Galatasaray’da Muslera ile anlaşma sağlanamadı

Galatasaray, tecrübeli kaleci Fernando Muslera’nın sözleşmesini uzatmak için çalışmalarını sürdürürken bir süredir devam eden görüşmelerden …

Bir yanıt yazın