Rize Valisi’nden lüks makam aracı savunması

“Köylere; okul, yol yapılsın” diye gönderilen paradan kendisine 642 bin liralık makam aracı alan Rize Valisi ’nin savunması “Vatandaşa daha hızlı hizmet” oldu.

Rize Valisi Ersin Yazıcı ’nın köy projeleri için gönderilen paradan kendisine 642 bin liralık makam aracı aldığı ortaya çıkmıştı. Rize Valisi ’nin Yeşil Yol eylemcileri için sarfettiği “Lüks araçlarla eylem yapmaya geliyorlar” açıklamasından sonra alınan araç sosyal medyada da geniş yankı bulmuştu.

Rize Valiliği tepkiler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “vatandaşa daha hızlı hizmet verebilmek için” lüks makam aracının alındığı vurgulandı.

Açıklamada “Bakanlığa ait kiralama süresi sona eren ve Rize ’nin coğrafi şartlarının mevcut araç için uygun olmadığından dolayı İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T Cetveline (Kurumların Satın Alacakları Taşıtların Azami satın alma Bedellerini Gösterir) uygun olarak Valilik makam aracı alınması için ayrılmış olan bütçe ve DMO (Devlet Malzeme Ofisi) kanalı aracı ile Audi Q7 3.0 TDI quattro tiptronic marka 2015 model arazi aracı Valilik Makam Hizmetlerine 642.475.60 ödeme yapılarak tahsis edildi. Tüm illerde ki makam araçlarının arazi şartlarına uygun olması açısından bu tip araçlara ihtiyaç duyulduğundan dolayı ilimizdeki vatandaşların hizmetine daha hızlı ve etkin şekilde karşılayabilmek amacıyla bu makam aracı satın alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Rize Valisi ’ne 642 bin liralık makam aracı!

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın