Ramazanın ilk cuması camiler doldu taştı

Ramazanın ilk cuma namazında, yurdun dört bir yanında halk camilere akın etti. İstanbul ve Edirne’de tarihi camiler dolup taştı, birçok yerde halk kalabalık yüzünden avluda namaz kıldı

Ramazan ayının ilk cuma namazı için yurdun dört bir tarafındaki camiler doldu taştı.
Edirne’de tarihi Selimiye Camisi, Eski Cami ve Üç Şerefeli Cami başta olmak üzere camilerin tamamı ilk cuma namazı için vatandaşların akınına uğradı. Edirne’de Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarımı tamamlanan Kazasker Salih Mescidi de dün düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Ramazan ayının ilk cuma namazında İstanbul’da da tüm camiler doldu taştı. 11 ayın sultanı ramazanın ilk cuma namazı dolayısıyla vatandaşlar, dün kentteki tarihi camilere akın etti. Sultanahmet, Fatih, Emir Sultan ve Yeni Cami tıka basa doldu. Camilere sığmayan cemaat, sokaklara taştı. Cami avlularına ve sokaklara hasırlar ve halılar serildi. Ramazanın getirdiği manevi ortamda ilk cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, okunan Kuran-ı Kerim’i dinledi. Namaz kıldı ve dua etti. Ramazan ayının ilk cuma namazı hutbesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ramazan ayının teması olarak belirlenen ‘vakit iyilik vakti bu ramazan ve her zaman’ teması altında barış ve iyilik mesajları verildi.
Bursa’da başta Ulucami olmak üzere Yıldırım, Yeşil, Murad Hüdavendigar gibi büyük camilerde yoğunluk yaşandı. Yağmur nedeniyle vatandaşlar yer bulmakta zorlandı.
Trabzon’da 52 yıl aradan sonra, 2 yıl önce camiye dönüştürülerek ibadete açılan Ayasofya Camisi, ramazan ayının ilk cuma namazında doldu taştı. Bazı vatandaşlar ise sıcak hava nedeniyle bahçedeki çınar ağaçlarının gölgesinde namaz kılmayı tercih etti.

YAĞMUR ALTINDA CUMA…
Adana’da, ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Kemeraltı Camisi’ne gelen vatandaşlar yer kalmayınca seccadelerini yola serip namaz kıldı.
Eskişehir’deki Reşadiye Camisi’ne gelen vatandaşlar ise içerisi dolunca ıslanmamak için ağaç altlarına serdikleri kilimlerin üzerinde namaz kıldı. Bazı vatandaşlar ise yağmura aldırış etmeden namazını kıldı.
Konya’da Hacıveyiszade Camisi’nin bütün katları dolup taşınca, geç gelen vatandaşlar namazlarını dışarıda kıldı.
Güneydoğu’da başta Diyarbakır olmak üzere, 11 ayın sultanı ramazan ayının ilk cuma namazı nedeniyle camiler doldu taştı. Siirt’te namaz için Valide Ana Camisi’ne gelen vatandaşlar, yer bulamayınca caddede ve parktaki ağaçların gölgesinde saf tutup namaz kıldı. Çarşı Camisi ve Siirt’in tarihi Ulu Camisi’nde de içeride yer bulamayan vatandaşlar caminin avlusunda saf tutup namaz kıldılar.

FİLİSTİNLİLER KUDÜS’E AKIN ETTİ
Ramazanın ilk cumasını Kudüs’te geçirmek isteyen Filistinliler, sabahın erken saatlerinden itibaren Ramallah ile Kudüs’ü ayıran Kalendiye sınır noktasından geçti.

Kaynak: sabah.com

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye’de, 2023 yılında işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu

TÜİK, 2023 yılına ait işsizlik ve istihdam verilerinin yansıdığı iş gücü istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de işsizlik …

Bir yanıt yazın