Ramazanda baş ağrısı nasıl geçer?

Ramazanda Baş Ağrısı Nasıl Geçer?: Ramazanda baş ağrısı en sık rastlanan sorunların başında gelmektedir. Ramazanın yaz ayına denk gelmesi, oruç süresinin uzamasına ve haliyle de daha uzun süre aç kalınmasına neden olur. Bu durumda ciddi baş ağrılarını beraberinde getirmektedir. Oruçluyken baş ağrısı yaşayan bir çok kişinin aklında, ramazanda baş ağrısı nasıl geçer ve ramazanda baş ağrısına ne iyi gelir soruları yer almakta.

Ramazanda Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

 

Ramazanda baş ağrısı en sık rastlanan sorunların başında gelmektedir. Ramazanın yaz ayına denk gelmesi, oruç süresinin uzamasına ve haliyle de daha uzun süre aç kalınmasına neden olur. Bu durumda ciddi baş ağrılarını beraberinde getirmektedir. Oruçluyken baş ağrısı yaşayan bir çok kişinin aklında, ramazanda baş ağrısı nasıl geçer ve ramazanda baş ağrısına ne iyi gelir soruları yer almakta.

 

Oruçluyken Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Baş ağrısı iftardan önce meydana gelmiş ise, hiçbir şey yenilip içilemeyeceğinden oruçta baş ağrısını gidermek için nefes ve gevşeme egzersizleri yapılmalıdır. Vücuda giren oksijen miktarının egzersiz yaparak artırılması, oruçluyken baş ağrısını gidermede oldukça etkilidir. Oruçluyken baş ağrısının tedavisi için önerilen egzersizler mutlaka sakin ve sessiz ortamlarda yapılmalıdır. Gürültülü ortamlar sinirleri daha da gerer. Fırsat bulduğunuz ilk anlarda 1-2 saat uyumaya çalışın. Uyumaya fırsatınız yoksa ya da uyuyamıyorsanız, sessiz bir ortama geçecek yarım saat kadar gözlerini kapatarak dinlenin. Ilık bir duş alın.

 

İftardan Sonra Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Yukarıda tavsiye edilen yöntemleri iftar sonrasında da uygulayabilirsiniz. Orucunuzu açtıktan sonra ortaya çıkan baş ağrısını gidermek için en etkili yöntemlerden biri de, ağrı kesici ilaç almaktır. Eğer sürekli oruç tutarken baş ağrısı yaşıyorsanız, sahurda niyetlenmeden önce ağrı kesici ilaç almak çok daha etkili olur. İftar sonrası baş ağrısını gidermeye yardımcı ve sakinleştirici etkisi olan papatya çayı içebilirsiniz.

 

İftardan 1 saat sonra açık havada yürüyüşe çıkmakta da baş ağrısına iyi gelen doğal yöntemlerden bir tanesidir. Birkaç dakikalığına uygulanacak masajında etkisini görebilirsiniz. Aynı zamanda muz, balık yağı ve makarna yemekte baş ağrısını dindirir. Bir diğer etkili yöntem ise şekersiz Türk kahvesinin içine bir iki damla limon damlatıp içmektir.

Sagliksiteniz.Com

Ramazanda baş ağrısı nasıl geçer?

24 Haziran 2015 – 22:01:12 Yorum Yok 152 okunma 0 beğeni
Etiketler: baş ağrısının tedavisi, iftardan sonra baş ağrısına ne iyi gelir, oruçluyken baş ağrısı nasıl geçer, ramazanda baş ağrısı, ramazanda baş ağrısına ne iyi gelir
Yorum yaz Yararlı buldum0

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan: Spor hiçbir zaman siyasetin mezesi olmamalı

Suudi Arabistan oynanması gereken Süper Kupa finali ‘Atatürk’ krizi nedeniyle ertelenmişti. Yaşananlara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı …

Bir yanıt yazın