Quaresma ile uçan Karakartal yarışı bırakmıyor:2-1

Süper Lig’de 32. haftanın kapanış maçında Beşiktaş sahasında ağırladığı Alanyaspor’u, Adem Ljajic ve Ricardo Quaresma’nın golleriyle 2-1 mağlup etti.
Süper Lig’de 3. sırada yer alan ve şampiyonluk ipini henüz bırakmayan Beşiktaş, evinde ağırladığı Alanyaspor’u 2-1 mağlup etti.
Beşiktaş’ın gollerini Adem Ljajic ve Ricardo Quaresma atarken, Alanyaspor’un sayısı ise Caner Erkin’in kendi kalesine attığı gol ile geldi.
Beşiktşa bu galibiyetle puanını 62’ye yükseltirken, Akdeniz temsilcisi 42 puanda kaldı.
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
92’KARİUS GOLE İZİN VERMEDİ! Sağ kanattan altı pas çizgisi üzerine gönderilen ortaya bomboş pozisyonda Caulker’ın yaptığı yakın mesafeli kafa vuruşunu Karius çıkardı.
91’Beşiktaş, geride kalan sürede topa %58 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 10 şutta 4 kez isabet buldu.
90’Maçın sonuna en az 4 dakikalık uzatma süresi eklendi.
90’Bu defa Alanyaspor’da Fabrice N’Sakala, Burak Yılmaz’a yaptığı faulün arından sarı kart ile cezalandırıldı.
90’Bu defa Alanyaspor’da Fabrice N’Sakala, Burak Yılmaz’a yaptığı faulün arından sarı kart ile cezalandırıldı.
89’Necip Uysal, Alanyaspor hızlı hücumunda rakibi Welinton’a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.
88’Beşiktaş’ta son oyuncu değişikliği yapıldı ve Adem Ljajic kalan süreler için yerini Necip Uysal’a bıraktı.
88’Alanyaspor’un sağ kanattan kazandığı duran topu Hasan Ayroğlu kullandı ve ön direkte Necip Uysal’ın kafasından sekip yükselen top Karius’un ellerinde kaldı.,
87’Beşiktaş’ta son oyuncu değişikliği yapıldı ve Adem Ljajic kalan süreler için yerini Necip Uysal’a bıraktı.
86’Hızlı gelişen Beşiktaş atağında son olarak Kagawa, rakip yarı sahada buluştuğu topu sol kanatta boş kalan Lens’e aktaramadı ve devamında arkadaşından özür diledi.
85’Alanyaspor’un rakip ceza alanı dışından kazandığı duran topu Campos kullandı ve ceza alanına gönderdiği topta kafalardan seken topu Kagawa kornere gönderdi.
84′: Sergen Yalçın, Süper Lig’de Şenol Güneş ile teknik direktör olarak karşılaştığı üç maçta da yenilmedi (1G 2B).
83’Alanyaspor ise geride kalan sürede %40 ile topa sahip olurken, Beşiktaş kalesine gönderilen 6 şuttan 2 kez isabet çıktı.
82’KAGAWA DIŞARI VURDU! Burak Yılmaz’ın savunma arasında önüne istediği pası Alanyaspor savunması kesti ancak boşta kalan topa Kagawa’nın penaltı noktasından yaptığı GOL vuruşu üstten auta çıktı.
81’Maçtaki tek sarı kartı gören ve az önce bir sakatlık geçiren Dorukhan Toköz, kalan süreler için yerini Jeremain Lens’e bıraktı.
81’Beşiktaş, geride kalan sürede topa %60 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 8 şutta 4 kez isabet buldu.
80’Maçtaki tek sarı kartı gören ve az önce bir sakatlık geçiren Dorukhan Toköz, kalan süreler için yerini Jeremain Lens’e bıraktı.
77’Beşiktaş’ta da oyuna az sonra Lens girecek…
76’Sakatlık sebebi ile duran mücadele, yeniden başladı. Az sonra Alanyaspor’da oyuna Hasan Ayaroğlu girecek.
75’Beşiktaş’ta topsuz alanda Dorukhan Toköz kendini yere bıraktı ve oyuncunun tedavisi için karşılaşmaya ara verildi.
74’SON ANDA! Alanyaspor savunma arkasına gönderilen topa Quaresma hareketlendi ve sağında Burak Yılmaz ile boş kaldılar ancak Ufuk Ceylan kalesinden çıktı ve ceza alanı dışından topu uzaklaştırdı.
73’Üst üste sağ kanattan Cenk Ahmet’le gelen Alanyaspor’da bu ataklar tehlikeye dönüşmedi ve son atakta ceza alanına gönderilen orta Karius’un ellerinde kaldı.
72’Burak Yılmaz ile Georgios Tzavellas arasında yine kısa süreli bir gerginlik yaşandı ve yine Cüneyt Çakır iki oyuncuyla da konuştu.
71’Alanyaspor ise geride kalan sürede %39 ile topa sahip olurken, Beşiktaş kalesine gönderilen 6 şuttan 2 kez isabet çıktı.
70’Beşiktaş, geride kalan sürede topa %61 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 8 şutta 4 kez isabet buldu.
69′: Ricardo Quaresma, yedinci haftadaki Kayserispor maçından bu yana Süper Lig’deki ilk golünü Alanyaspor’a attı (226 gün).
68’Alanyaspor’da oyuna giren Villafanez, bu sezon sahaya çıktığı 29 maçta 5 kez asist yapmıştı. Kagava ise Beşiktaş adına 11 maçta 5 kez skor katkısı yapmıştı (3 gol, 2 asist).
67’Beşiktaş cephesinden de bir oyuncu değişikliği geldi ve Güven Yalçın’ın yerine kalan sürede
Shinji Kagawa mücadele edecek.
65’Bu sezon Süper Lig’deki 20. maçına çıkan Güven Yalçın, geride kalan maçlarda 7 gole katkı sağlamıştı (5 gol, 2 asist).
64’GÜVEN DOKUNAMADI! Gönderdiği uzun pas sonrasında ceza alanına hareketlenen Güven, Burak Yılmaz’ın soldan gönderdiği ortaya altı pas içinde dokunamadı ve top ters kanattan dışarı çıktı.
63’Maçtaki ilk oyuncu değişikliği Alanyaspor’dan geldi ve Junior Fernandes yerini Lucas Villafanez’e bıraktı.
63’CAULKER DIŞARI VURDU! Sağ kanattan Campos’un ceza alanına gönderdiği topu penaltı noktası civarında kontrol eden Steven Caulker, göğsü ile düzelttiği topa yaptığı GOL vuruşu az farkla yandan auta çıktı.
62′: Alanyaspor’un Süper Lig’de Beşiktaş’a attığı dört GOL de duran toptan geldi.
61’Bu sezon Süper Lig’deki 6. maçına çıkan Ufuk Ceylan, geride bıraktığı 5 maçta %86 kurtarış yüzdesi ile maçlarını tamamlamıştı.
60’UFUK FARKI ÖNLEDİ! Güven ile ceza alanı dışında duvar pasına giren Adem Ljajic’in altı
pas dışında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı yerden vuruşu Ufuk Ceylan çeldi.
59’Alanyaspor ise geride kalan sürede %38 ile topa sahip olurken, Beşiktaş kalesine gönderilen 5 şuttan 2 kez isabet çıktı.
58’Beşiktaş, geride kalan sürede topa %62 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 7 şutta 3 kez isabet buldu.
57’Adem Ljajic’in kullandığı duran toptan sonuç çıkmadı ve meşin yuvarlak kafalardan sekip ters kanattan taca çıktı.
56’Quaresma, rakip ceza alanı dışında yerde kaldı ve Beşiktaş etkili bir noktadan duran top kullanacak.
55’AUT! Hızlı gelişen Alanyaspor atağında sağdan ceza alanına gönderilen yerden orta savunmadan sekti ve sağ çaprazda Efecan Karaca’nın önünde kaldı. Bu topa Efecan’ın yaptığı sert vuruş üstten auta çıktı.
54’Ricardo Quaresma, bu sezon Süper Lig’de sahaya çıktığı 24. maçında 14. skor katkısını yaptı (3 gol, 11 asist).
54′ GOL Ricardo Andrade Quaresma Bernardo
53’Hızlı gelişen Alanyaspor atağında sağ kanattan Efecan’ın altı pas dışına gönderdiği paralel topa Cisse GOL vuruşuna hazırlandı ancak tehlikeyi önceden sezon Karius, kalesinden çıktı ve yatarak topu kontrol etti.
52’Junior Fernandes, bu sezon Süper Lig’de sahaya çıktığı 22 maçta 9 kez skor katkısı yapmıştı (6 gol, 3 asist).
51’AUT! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştıramadığı topu son olarak sol çaprazda önünce bulan Junior Fernandes’in yaptığı sert vuruş üstten auta çıktı.
46’İkinci yarı başında iki takımda da oyuncu değişikliği yapılmadı ve takımlar maça başladıkları 11’ler ile mücadeleye devam ediyorlar.
45’Vodafone Park’ta ikinci yarının ilk düdüğü geldi ve son 45 dakikaya konuk Alanyaspor başladı.
45′ İlk yarı 1-1 berabere bitti
45′ Cüneyt Çakır, ilk yarının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre ilave etti.
44’GOL Alanyaspor’un sağ kanattan kazandığı duran topu Djalma Campos kullandı ve altı pas dışında Caner Erkin’e çarpan top uzak köşeden ağlarla buluştu.
42’UFUK ÖNCE DAVRANDI! Beşiktaş’ın bir başka atağında savunma arkasına gönderilen pasa Güven Yalçın hareketlendi ancak tehlikeyi sezen Ufuk Ceylan, kalesinden çıktı ve rakibinden önce topu kontrol etti.
41’AUT! Beşiktaş’ın baskı kurduğu bir başka dakikada son olarak Adriano’nun ceza alanı dışı sağ çaprazdan yaptığı sert şut az farkla üstten auta çıktı.
40’Beşiktaş’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken topu son olarak Efecan Karaca penaltı noktası üzerinden uzaklaştırdı.
36′: Beşiktaş ile Alanyaspor arasında oynanan beş Süper Lig maçında atılan gollerin %79’u siyah beyazlı ekipten geldi (11-3).
34’Quaresma, kısa süreli sakatlığı sonrasında yeniden ayağa kalktı ve karşılaşma kaldığı yerden yeniden başladı.
33’Mücadele, Ricardo Quaresma’nın Junior Fernandes ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerden kalkamaması sebebi ile durmuş durumda.
32’Alanyaspor ise geride kalan sürede %38 ile topa sahip olurken, Beşiktaş kalesine gönderilen 2 şuttan 1 kez isabet çıktı.
32’Beşiktaş, geride kalan sürede topa %62 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 4 şutta 1 kez isabet buldu.
31’Vodafone Park’ta taraftarların bir bölümü ‘Yönetim istifa’ tezahüratları yaptı, diğer bölümü ise tezahüratı yapanları ıslıkladı.
30’AZ FARKLA! Quaresma’nın sağdan iki rakibinin üzerinden bıraktığı pas sonrasında sağ çaprazda pozisyona giren Adriano’nun sert şutu üstten az farkla auta çıktı.
8’Burak Yılmaz’ın geçtiğimiz dakikadaki pozisyonu öncesinde yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havaya kalkmıştı.
27’BURAK DIŞARI VURDU! Savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz, Adem Ljajic’ten pası aldı ve sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldığında ayak içi vuruşunu yaptı ancak bu deneme uzak direği yalayarak auta çıktı.
25’Cüneyt Çakır, Caner Erkin’in yerde kaldığı pozisyon için VAR hakemlerinden destek aldı ve kararının doğru olduğunu öğrenince oyunu yeniden başlattı.
24’BEŞİKTAŞ PENALTI BEKLEDİ! Burak Yılmaz ile girdiği duvar pası sonrasında sol çaprazdan ceza alanına giren Caner Erkin, altı pas dışında iki rakibinin arasında GOL vuruşuna hazırlanırken yerde kaldı ve gözler hakeme çevrildi. Hakemin kararı ile devam oldu.
22’Domagoj Vida’nın rakip savunma arkasına gönderdiği yüksek topa Güven Yalçın hareketlendi ancak kaleci Haydar Yılmaz kalesinden çıktı ve topu kontrol etti.
21′: Süper Lig’in ikinci yarısında hiçbir ortasaha oyuncusu Adem Ljajic’ten daha fazla GOL atamadı (7 gol).
19’Beşiktaş’ın sağ kanattan kazandığı serbest vuruşu Caner Erkin kullandı ancak ceza alanına gönderilen ortayı Alanyaspor savunması aynı kanattan taca gönderdi.
Süper Lig tarihinde Alanyaspor ile oynadığı beş maçın dördünü kazanan Beşiktaş, tek puan kaybını bu sezonun ilk yarısındaki karşılaşmada yaşadı (0-0).
15’ADEM VURAMADI! Alanyaspor ceza alanı içi sol çaprazda topu önünde bulan Adem Ljajic, ikinci golü için şuta hazırlandı ancak son anda Cenk Ahmet müdahalesi ile rakibinin şutunu bozmayı başardı.
14’Alanyaspor ise geride kalan sürede 535 ile topa sahip olurken, Beşiktaş kalesine gönderilen tek isabetli şuttan da sonuç çıkmadı.
Beşiktaş, geride kalan sürede topa %65 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 2 şutta 1 kez isabet buldu.
11’Adem Ljajic, bu sezon Süper Lig’de çıktığı 25. maçında 16. skor katkısını yaptı (9 gol, 7 asist).
10’GOL Adem Ljajic attı Beşiktaş 1-0 öne geçti! Sağ çaprazdan Güven Yalçın’ın şutu kaleciden sekti ve altı pas dışında önünde kalan topu Ljajic ağlara gönderdi.
VAR’dan iptal kararı! Cüneyt Çakır, VAR kontrolü sonrasında ofsayt kararı verdi.
Beşiktaş 0-1 Alanyaspor 5′ Caulker
M.Ö.Alanyaspor’un 11’i: Ufuk Ceylan, Cenk, Welinton, Tzavellas, Caulker, Nsakala, Efecan, Fernandes, Ozan Tufan, Djalma, Papiss Cisse.
M.Ö.Beşiktaş’ın 11’i: Karius, Adriano, Vida, Mirin, Caner, Dorukhan, Atiba, Quaresma, Ljajic, Güven, Burak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Almanya’dan savaşı körükleyecek karar!

Alman hükümeti, askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna’ya yeni Patriot hava savunma sistemi tedarik edecek. Almanya …

Bir yanıt yazın