PKK’nın şehir yapılanması Güneydoğu’da cirit atıyor!

Aytunç ERKİN

PKK-Kongra Gel tarafından kabul edilen KCK Sözleşmesi ’ne göre teröristler, ‘Öz Savunma Birlikleri ’yle şehirlerde kol geziyor. ‘Durum vahim ’ tespiti yapılıyor

PKK terör örgütünün, önceki akşam Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ’a dün de Hakkari ’nin Şemdinli İlçesi ’nde piyade astsubay Ziya Sarpkaya ’ya düzenlediği suikastlar akla Kürdistan Topluluklar Birliği ’ni (KCK) getirdi. Çünkü, 17 Mayıs 2005 tarihinde PKK-Kongra Gel tarafından kabul edilen KCK Sözleşmesi ’ne göre terör örgütü “Öz Savunma” modelini hayata geçirdi. Yani, PKK hem kır gerillası hem de şehir gerilla modelini uyguluyor. Askeri uzmanlar, SÖZCÜ ’ye şu bilgileri verdi:

“KCK ’NIN İÇİNDEKİ BİR YAPI”

“2005 ’ten bu yana şehirlerde konuşlu silahlı unsurlar KCK şehir yapılanması içinde. Bu yapı PKK ’da HPG ’den sonra halk içinde örgütlenen ikinci ordu olarak adlandırılıyor. Daha çok metropollere eğitilip gönderilen milis adı verilen isimler saldırılarda kullanılıyor. KCK Sözleşmesi ’nin 9 ’uncu bölümünde bu Öz Savunma geniş bir şekilde anlatılıyor. KCK ’nın Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, Suruç ’ta yaşanan saldırının ardından 23 Temmuz ’da şunu söyledi:‘… İlgili tüm çevreler öz savunma tedbirlerinin alınması ve direniş içine girilmesi gerektiği hususu üzerinde durmaktadır. ’ İşte tam da bu noktada terör örgütünün şehir milisleri harekete geçti.”

“HÜCRE TİMLERİ…”

Terör örgütüyle ilgili yaklaşık 10 yıldır hazırlanmış yüzlerce rapor var. Öz Savunma adı altında Bilinç köy, mahalle, okul, hatta aileler içerisinde örgütleniyorlar. Halkın nöbet tuttuğu, istihbarat mekanizması geliştirdikleri, saldırılardan nasıl korunacakları konusunda önemli gelişme yaşadılar. ‘Öz Savunma Birlikleri ’ kırsalda eğitim gören ve sonrasında iyi kamufle olup şehirlerde bombalı saldırılar ve infaz tarzında suikastlar yapan kadroların mimarı da Halk Komitesi Başkanı Duran Kalkan. Suikast timleri 2 veya 3 ’er kişilk timlerden oluşuyor. Son saldırılara baktığımız zaman, PKK ’nın istihbarat ağından silahlı tetikçisine kadar organize olduğu net.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın