Nefes kesen dev derbi 1-1’lik eşitlikle

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Nefes kesen derbi 1-1’lik skorla berabere bitti. Fenerbahçe’nin 10 kişiyle tamamladığı maçta, Galatasaray’ın Kadıköy’deki galibiyet hasreti 20 yıla çıkmış oldu.

Süper Lig’de 28. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaştı. Maça iki takım da kontrollü başlarken, Fenerbahçe henüz 2. dakikada gole yaklaştı. Valbuena’nın kullandığı serbest vuruşa Skrtel vuramayınca, Muslera topu çeldi. Tehlikeyi Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

FENERBAHÇE 10 KİŞİ

Dakikalar 42’yi gösterdiğinde Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan topa hareketlenen Diagne’yi düşüren Hasan Ali önce hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Ancak VAR incelemesi sonrası Ali Palabıyık, Hasan Ali Kaldırım’a direkt olarak kırmızı kart gösterdi.

ART ARDA GOLLER

66. dakikada Galatasaray aradığı golü buldu. Sağ kanattan Feghouli ortaladığı topa Moses’tan önce kafayı vuran Onyekuru takımını 1-0 öne geçirdi. Pes etmeyen 10 kişilik Fenerbahçe, bu gole 71’de Eljif Elmas ile cevap verdi ve durum 1-1 oldu.

Nefes kesen dev derbi 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Galatasaray puanını 56, Fenerbahçe ise 33 yaptı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dev derbide son düdük çaldı. Fenerbahçe, ikinci yarısını bir kişi eksik oynadığı maçta Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı ve Kadıköy’de derbi kaybetmeme geleneğini sürdürdü.

100’Galatasaray’da Sinan Gümüş son anlarda yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.

98’SİNAN ATAMADI! Galatasaray son saniyelerde gole çok yaklaştı. Sağ kanattan içeri doldurulan topu İsmail sektirdi, Sinan Gümüş’ün çaprazdan şutunda top üstten auta çıktı.

96’Galatasaray çıkmak isterken hakeme çarpan topu önünde bulan İsmail soldan içeri sokuldu, ortasında savunmaya çarpan top kornere çıktı.

95’Kendi ceza alanı içinde Diagne’yle girdiği hava topu mücadelesi sonrası yerde kalan Serdar Aziz kısa süreli sakatlık yaşadı ancak tedaviye ihtiyaç duymadan ayağa kalktı.

95’Fenerbahçe’de Soldado orta alanda Onyekuru’ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

93’TEHLİKE! Sağ kanatta topu kapan Soldado’nun içeri çevirdiği topa ön direkte boş kalan Alper gelişine vurdu, çerçeveyi tutturamadı.

93’Galatasaray’ın çok adamla bastırdığı anlarda Donk uzaklardan şutunu çekti. Top oldukça farklı şekilde üstten auta çıktı.

93’Uzatma anları büyük heyecana sahne oluyor. Galatasaray tüm hatlarıyla yüklenirken Fenerbahçe ise iyice kapandı.

92’Fenerbahçe’de Victor Moses yerini Alper Potuk’a bıraktı.

90’Fenerbahçe’de Ayew oyuna girmek için kenarda hazırlıklarını tamamlamıştı. Ersun Yanal değişikliğin bir süre beklemesini istedi. Bu arada Alper formasını giydi.

89’Maçın sonuna en az 7 dakika ilave edildi.

88’Bir kişi eksik oynayan Fenebahçe kaptığı toplar sonrası ileride çoğalmakta zorlanıyor. Galatasaray savunması çok çabuk geri dönüyor.

88’Fenerbahçe savunması iyice bunaldı. Galatasaray 10 kişiyle birden yükleniyor.

86’Galatasaray’ın sol kanattan kullandığı serbest vuruş sonrası Fenerbahçe savunması topu bir türlü uzaklaştıramadı. Son olarak Emre’nin şutunda savunmadan seken topa Diagne vurmak istedi, savunma pozisyonunu bozarak şut imkanı tanımadı.

85’Fenerbahçe rakip yarı alana geçtiği anlarda topu tutmakta zorlanıyor. Galatasaraylı oyuncular savunmada çok dikkatli.

84’OFSAYT! Galatasaray çok adamla etkili geldi. Feghouli’nin ortasında Onyekuru kafayı vurdu, kale önündeki Diagne’de kalan top sonrası ofsayt bayrağı kalktı.

84’Galatasaray’da Feghouli yerini Mitroglou’ya bıraktı.

82′: Fenerbahçe’nin Kadıköy’de oynanan Galatasaray derbilerinde attığı son 16 golün 15’i yabancı oyunculardan geldi (diğer golü Kasım 2013’te Emre Belözoğlu penaltıdan attı).

81’Dirar şimdi maça başladığı gibi sağ beke geçti. İsmail’in önünde ise Moses sol kanatta oynuyor.

81’Fenerbahçe’de Valbuena yerini İsmail Köybaşı’nda bıraktı.

79’Fenerbahçe’de Dirar bir süredir sol kanatta oynuyordu. Ersun Yanal birazdan İsmail’i oyuna sürecek. Dizilişte değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

78’Galatasaray’ın çok adamla yüklendiği anlarda Emre Akbaba sağ çaprazdan orta-şut karışımı bir vuruş yaptı, kaleci Harun’un müdahale edemediği top yandan auta çıktı.

78’Galatasaray’da Badou Ndiaye yerini Sinan Gümüş’e bıraktı.

77’Feghouli sağ kanattan ortaladı, Onyekuru’nun kafa vuruşunda savunmaya da çarpan top kornere çıktı.

76’Karşılıklı top kayıplarının sayısı artmaya başladı. İki takım da rakip yarı alanda top tutmakta zorlanıyor.

76′: Süper Lig’in ikinci yarısında altı gole ulaşan Henry Onyekuru, ilk yarının tamamında aynı sayıda GOL kaydetmişti.

74’Golü yedikten sonra 5 dakika içinde eşitliği sağlayan Fenerbahçe şimdi yeniden savunmaya çekildi. Galatasaray tüm hatlarıyla yükleniyor.

73’Hakem Ali Palabıyık bir süre VAR hakemleriyle konuştuktan sonra golü verdi. Oyun şimdi santrayla yeniden başladı.

72’Bu arada oyun henüz başlamadı. GOL öncesinde Feghouli’nin kaptırdığı topta faul olup olmadığı VAR hakemleri tarafından kontrol ediliyor.

71’Eljif Elmas bu sezon Süper Lig’de ikinci kez GOL sevinci yaşadı.

71’GOL Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Feghouli’den topu kapan Dirar ceza alanına sokuldu ve pasını çıkardı. Soldado’nun bıraktığı topu kontrol eden Eljif Elmas karşı karşıya pozisyonda sert vurdu ve topu ağlara yolladı: 1-1

71’Asist Nabil Dirar

70’Fenerbahçe ceza alanının hemen dışında Skrtel’la topsuz alanda tartışma yaşayan Onyekuru sarı kart gördü.

68’Galatasaray bulduğu gole rağmen baskı yapmayı sürdürüyor. Fenerbahçe tüm hatlarıyla savunmada.

67’Onyekuru bu sezon Galatasaray formasıyla 12. golünü kaydetti.

66’Fenerbahçe, Skrtel’in tedavi nedeniyle kenarda olduğu anlarda 9 kişiyken kalesinde golü gördü.

66’GOL Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Feghouli ortaladı, Harun’u da geçen topa arka direkteki Onyekuru, Moses’ın üzerinden kafayı vurdu ve ağları sarstı: 0-1

66’Asist Sofiane Feghouli

65’Skrtel yerde kaldığı pozisyonda iki takımın da sağlık görevlileri anında sahaya girdi. Slovak oyuncu şimdi ayağa kalktı.

64’Tehlikeli sakatlık! Fenerbahçe’nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Muslera’yla birlikte topa yükselen Skrtel, Uruguaylı kaleciyle çarpışıp bilinçsiz bir şekilde yere düştü. Sağlık görevlileri hemen sahaya davet edildi.

62’Rakibini kendi yarı sahasında karşılayan Fenerbahçe, kaptığı toplarla hızlı ataklar geliştirmeye çalışıyor.

61’İNANILMAZ AN! Galatasaray gole çok yaklaştı. Ceza alanı içinde Onyekuru’dan pası alan Linnes’in şutunda savunmaya çarpan topa Harun müdahale edemedi. Direğin dışına çarpan top kornere çıktı.

60’Maçta son yarım saate golsüz eşitlikle girilirken bir kişi fazla oynayan Galatasaray zaman zaman geliştirdiği etkili ataklarla Fenerbahçe karşısında üstünlük golünü bulmaya çalışıyor.

60’Fenerbahçe’de az önce sarı kart gören Tolgay Arslan yerini Jailson’a bıraktı.

58’Oyun bu kez de Fernando’nun sakatlığı nedeniyle duraklıyor. Brezilyalı oyuncu için sağlık ekipleri sahada.

58’Fenerbahçe’de Tolgay Arslan orta alanda Onyekuru’ya yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü.

56’Bu arada az önce avantaja bırakılan pozisyonda Mehmet Topal’ın müdahalesiyle yerde kalan Linnes kısa süreli bir sakatlık yaşadı ancak şimdi ayağa kalkarak görev bölgesine döndü.

55’Linnes’in pasıyla sol kanattan cezas ahasına giren Emre Akbaba’nın ortasında top Fenerbahçe savunmasından döndü.

54’Ayağa paslarla etkili çıkan Fenerbahçe’de Moses, Soldado’dan aldığı topla sağdan içeri sokuldu. Çaprazdan şutunda top savunmaya çarpıp kornere çıkarken ofsayt bayrağı da bir kez daha havadaydı.

53’NET FIRSAT! Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Onyekuru’dan pası alan Feghouli çok iyi ortaladı, arka tarafta boş kalan Mariano’nun gelişine vuruşunda Harun’u geçen top direğin yanından auta çıktı.

52’Fenerbahçe’nin orta alandan kullandığı serbest vuruşta içeri doldurulan topa Serdar Aziz penaltı noktası üzerinden kafayı vurdu, dışarı çıkan top öncesi ofsayt bayrağı da havadaydı.

52’Fenerbahçe’nin orta alandan kullandığı serbest vuruşta içeri doldurulan topa Serdar Aziz penaltı noktası üzerinden kafayı vurdu, dışarı çıkan top öncesi ofsayt bayrağı da havadaydı.

52’Galatasaray’da Mariano rakibini çekere durdurunca sarı kart gördü.

50’Galatasaray etkili geldi. Emre’nin sol kanattan ortaladığı topta Harun boşa çıktı, seken topu sağ kanattan Mariano içeri çevirdi ancak Feghouli kale önünde istediği dokunuşu yapamadı.

49′: Bu sezon Süper Lig’de en fazla kırmızı kart çıkan takım olan Fenerbahçe (8), bu kartların üçünü Galatasaray derbilerinde gördü.

48’Galatasaray tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleşti. Fenerbahçe savunma yapıyor.
47’İkinci yarının tamamını bir kişi eksik oynayacak Fenerbahçe ön alanda top tutma konusunda sıkıntı yaşıyor.

46’Galatasaray’da Belhanda ikinci yarı başlarken yerini Emre Akbaba’ya bıraktı.

45’Kadıköy’de ikinci yarı başladı!

D.A.İlk yarı sona erdi! Dev derbide takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gidiyor.

45+8′ Sarı Kart Mathieu Valbuena

45+6′ KAFA! Sağ kanattan Mariano’nun ortaladığı topa ön direkte Belhanda kafayı vurdu, top yandan dışarı çıktı.

45+5′ Moses’ın derinlemesine pasıyla sağ kanattan ceza alanına sokulan Soldado’nun ortasında top arka taraftaki Valbuena’ya geçmedi.

45+4′ Galatasaray, 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında ilk yarının son anlarında üstünlük golünü arıyor.

45+3′ Fenerbahçe’de Hasan Ali’nin atılmasıyla sol beke Eljif Elmas geçti.

45+2′ MÜTHİŞ KURTARIŞ! Kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta Feghouli’nin nefis şutunu kaleci Harun parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

45+1′ Bu arada ilk yarının sonuna tam 8 dakika ilave edildi.

45+1’Donk’un uzun pasıyla bir anda savunma arkasına sarkan Diagne, kaleciyle karşı karşıya kalmak üzereyken ceza sahası dışında Hasan Ali’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık sarı kartını çıkardı.

45’Kırmızı Kart Hasan Ali Kaldırım

42’Galatasaraylı oyuncuar bariz GOL şansından kırmızı kart olması gerektiğiyle ilgili itirazlarda bulunuyor ancak hakem sarı kartla yetindi.

42’Sarı Kart Hasan Ali Kaldırım

41’Fenerbahçeli oyuncular topu aldıklarında sık sık kaleci Harun’a dönmek zorunda kalıyor.

40’Donk’un uzun topuyla Diagne sol kanattan savunma arkasına sarktı ancak ofsayt bayrağı havadaydı.

39’Galatasaray’ın ön alandaki baskısı sürüyor. Fenerbahçeli oyuncular top yapmakta bir hayli zorlanıyor.

38’Martin Linnes’in kafasına bir bandaj uygulandı. Oyun da yaklaşık 4 dakikalık duraklamanın ardından şimdi tekrar başladı.

37’Linnes’in kaşında bir açılma yaşanmış olabilir. Norveçli oyuncunun tedavisi hala saha içerisinde gerçekleştiriliyor.

36’Ali Palabıyık, Linnes’in sakatlandığı pozisyon sonrası tartışan Diagne ve Moses’ı uyarıyor. Bu arada mücadele yaklaşık iki dakikadır henüz başlamadı.

35’Hava topu mücadelesinde Linnes’in yüzüne karşı kolunu kullanan Moses sarı kart gördü.

33’Orta alanda topu alan Belhanda dört Fenerbahçelinin arasından Onyekuru’ya doğru nefis bir ara pası gönderdi. Ancak pasın hızını ayarlayamayınca top kaleci Harun’da kaldı.

32’BİR KAFA! Sağ kanatta güzel hareketlerle önünü boşaltan Feghouli’nin ortasına penaltı noktası üzerinden Diagne kafayı vurdu ancak top yandan farklı şekilde dışarı gitti.

31’Fenerbahçe bir süredir rakip yarı alana geçmekte zorlanıyor. Kontrol Galatasaray’a geçti.

31’Belhanda’nın kullandığı serbest vuruşta Fenerbahçe savunması topu kafayla karşıladı ancak Galatasaray baskısı sürüyor.

29’Hasan Ali’nin müdahalesiyle yerde kalan Feghouli için sağlık ekipleri sahada. Galatasaray rakip yarı alanın ortalarından, sağ taç çizgisi önünden serbest vuruş kullanacak.

28’Oyun bu anlarda sertleşmeye başladı. İki takım adına da faul sayıları giderek artıyor.

27’Serdar Aziz’in kaptırdığı top sonrası Galatasaray bir an için etkili geldi ancak tehlikeyi sezen Harun çıktı ve topu aldı.

26′ KAÇTI! Sağ kanatta topu kapan Fenerbahçe’de Soldado hemen yanındaki Valbuena’yı gördü. Valbuena’nın yay üzerinden çektiği şutta Muslera’yı geçen top yandan auta çıktı.

25′: Younes Belhanda’nın Süper Lig kariyerinde en fazla kart gördüğü maçlar Fenerbahçe derbileri: 4 maç – 2 sarı + 1 kırmızı.

24′ MUSLERA’NIN KUCAĞINA! Orta alandan gönderilen uzun topla sağ kanattan içeri sokulan Moses çaprazdan sert vurdu, Muslera kucağına gelen topu tek hamlede kontrol etti.

23′ Mariano’yla girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalan Sodado’nun tedavisi saha içerisinde yapılıyor.

22′ Galatasaray sağ kanattan yüklenmeye çalışıyor.

21′ Bu kez Fenerbahçe’de Mehmet Topal orta alanda Belhanda’ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

19′ Fenerbahçe atağa çıkmak isterken Belhanda ile Serdar Aziz arasında yaşanan ikili mücadele sonrası iki oyuncu da yerde kaldı. Her iki ismin tedavisi için de oyun durdu.

18′ Topla oynama oranlarında Fenerbahçe’nin %53’e %47’lik üstünlüğü bulunuyor.

18′ Kullandığı köşe vuruşu sonrası topu kaptıran Belhanda, Soldado’ya arkadan yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.

16′ Belhanda’nın ara pasıyla Onyekuru sol kanattan savunma arkasına sarkmak istedi, son anda araya giren Dirar topu kornere yolladı.

15′ Fenerbahçe oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam ediyor. Galatasaray kendi sahasında rakibini karşılıyor.

14′ DIŞARIDA! Serbest vuruşta Valbuena kaleyi denedi, barajı geçen top üstten auta gitti.

14′ Valbuena ve Hasan Ali topun başında. Kritik bir an olabilir…

13′ Valbuena’nın yerde kaldığı pozisyon sonrası Fenerbahçe hafif sağ çaprazdan, ceza alanı ön çizgisinin hemen gerisinden serbest vuruş kazandı.

12′ Fenerbahçe atağında Linnes’le ikili mücadeleye giren Moses kendisinden çıkan topta Fenerbahçe lehine taç atışı verilince hakemlere “Benden çıktı” diyerek kararı düzelttirdi.

11′ Galatasaray rakip yarı alanda top tutmakta zorlanıyor. Fenerbahçe baskısı sürüyor.

10′ Maçta ilk 10 dakika golsüz eşitlikle geçildi. Henüz net bir pozisyon yok.

9′ Fenerbahçe bu bölümde özellikle Moses-Dirar ikilisinin bulunduğu sağ kanattan hücum etmeye çalışıyor.

8′ Fenerbahçe, Valbuena’yla kullandığı köşe vuruşunda etkili olamadı. Kornerin devamında tekrar kendisine gelen top sonrası Fransız oyuncu rakibine faul yaptı, top Galatasaray’da.

7′ Galatasaray savunmasının hatasıyla sağ kanatta topu kapan Moses son çizgiye inerken ortasını yaptı, Soldado’dan önce araya giren Linnes topu kornere yolladı.

6′ BİR ŞUT! Linnes’ten pası alana Belhanda yayın gerisinden şutunu çekti, top yandan dışarı çıktı.

5′ Galatasaray ayağa paslarla atağa çıkmaya çalışıyor. Fenerbahçe bu anlarda rakibini geride bekliyor.

4′ Şu an için her iki ekip de kontrollü bir oyun sergiliyor.

3′ Fenerbahçe maça ön alanda baskıyla başladı. Galatasaray topu rakip sahaya taşımakta zorlanıyor.2’Valbuena’nın kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleye yönelen topu Muslera çeldi, devamında kale önündeki hiçbir Fenerbahçeli dokunamadı.

1′ Sol kanattan ilerlemek isteyen Valbuena, Mariano’nun müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçe taç çizgisine yakın bir noktadan duran top şansı yakaladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın