MNG Kargo’dan “Gönderiniz HDP/PKK’ya ulaşmıştır” mesajı

Batman’da kargo gönderen bir şahsa MNG Kargo’dan “Gönderiniz HDP/PKK’ya ulaşmıştır” şeklinde mesaj geldiği öğrenildi. Konuya dair açıklama yapan şirket, inceleme başlattıklarını duyurdu.

Batman’dan Halkların Demokratik Merkezi (HDP) Genel Merkezine kargo gönderen Reşat Akıncı’ya MNG kargo tarafından “Gönderiniz HDP-PKK’ya teslim edilmiştir” mesajı gönderildi.

MNG Kargo tarafından yapılan açıklamada, hazır şablon mesajların, kuryenin içeriği değiştirmesiyle özelleşebildiği ifade edildi ve “Bu bağlamda çalışanlar, kendi eylemlerinden sorumludur” denildi.

Ayrıca süreçle ilgili inceleme başlatıldığı duyuruldu.

AYM’YE BAŞVURACAKTI

Mezopotamya Ajansı’ndan Berivan Altan’ın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) 31 Mart’ta belediye meclis üyesi seçilen ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği için mazbatası verilmeyen Reşat Akıncı, parti genel merkezine geçtiğimiz hafta içinde Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuru yapabilmek için evraklarını MNG Kargo ile gönderdi.

HDP/PKK MESAJI

Akıncı’ya MNG Kargo’dan gönderdiği evrakların parti genel merkezine ulaşması aşamasında 3 kere mesaj geldi. Akıncı’ya kargo şirketi tarafından gönderilen son mesajda ise “Gönderiniz 06/05/2019 tarihinde ESAT şubemiz tarafından HDP PKK’ya teslim edilmiştir” ifadelerinin yer aldığı bir mesaj gönderildi.

Kargo şirketinin neden ve hangi amaçla böyle bir mesaj attığının sorgulanması gerektiğini kaydeden Akıncı, “HDP Türkiye’nin 3’üncü büyük partisi. Milyonlardan oy alıyor. Ama iktidar tarafından sürekli illegalize edildiği için bazıları bunlardan kendine iş çıkarıyor” dedi. Akıncı, duruma tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
“Demek ki onlar da iktidar gibi düşünüyorlar. Onların işi kargo taşımak, halka hizmet etmek. Onların işi siyasi fikirleriyle hareket edip, böyle partiyi töhmet altında bırakmak değil.”

SOSYAL MEDYADA BOYKOT ÇAĞRISI

Olayın sosyal medyada gündem olmasının ardında, çok sayıda Twitter kullanıcıs #MNGboykot etiketiyle paylaşımlar yaparak boykot çağrısında bulundu. Etiket kısa sürede TT listesinde yer aldı.

MNG’DEN AÇIKLAMA

Konunun gündem olmasının ardından MNG Kargo tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“MNG Kargo olarak tüm Türkiye’ye 10 bin kişilik bir ekiple hizmet eden bir markayız. MNG Kargo kullanıcılarına teslimatlarıyla ilgili ulaşan bu mesajlar, kuryelerin el terminallerinden gitmektedir ve hazır şablon mesaj, kuryenin içeriği değiştirmesiyle özelleşebilmektedir. Bu bağlamda çalışanlar, kendi eylemlerinden sorumludur.
Öncelikle, tüm Türkiye’de her kesimden müşterimize hizmet veren kurumumuzun tek önceliği müşterilerine kaliteli hizmet vermek olup herhangi bir siyasi görüşe taraf olmadığını vurgularız. Ortaya çıkan bu durumdan duyduğumuz rahatsızlık sebebiyle şirket olarak konu haber sitelerinde yer almadan önce süreç hakkında inceleme başlattığımızı belirtmek isteriz.

MNG Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık A.Ş”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın