Milyonları buldu hayatı zehir oldu

Edirne ’de hamallık yapan ve 8 ay önce Sayısal Loto ’dan 11 milyon lira kazanan Fuat Özdemir ’in başına gelmeyen kalmadı.

Edirne’nin Süloğlu İlçesi’ndeki hamallık yapan evli ve iki çocuk babası Fuat Özdemir, geçen Eylül ayında Süper Loto çekilişinde 6 bilerek 11 milyon 345 bin lira kazandı. Hamalken bir anda zengin olan Özdemir’in hayatı değişirken, kısa sürede yaşadığı olaylarla huzuru kalmadı. Özdemir’i son olarak yeraltı dünyasının ünlü ismi ‘Nuriş Çetesi’ ile adı anıldı. Eylül 2014’de büyük ikramiyeyi kazanan Özdemir aradan geçen 9 ayda mutluluğu yakalayamadı. Parasını kaptırdı, işyeri kurşunlandı, yeni aldığı lüks aracıyla kaza yaptı. Son olarak da Nuriş çetesinin paralarını aldığı iddia edildi.

PARA HUZUR GETİRMEDİ

İkramiyeyi alır almaz yaşadığı Süloğlu’ndan ayrılarakEdirne’ye yerleşen Özdemir’in yıllardır komşu olan Nedim Ayhan, Özdemir’in başına gelen olayları anlattı. Ayhan, komşusunun olaylar sonrasında kendisine ‘para huzur getirmedi, sürekli başıma işler açıyor’ dediğini söyledi. Ayhan şöyle devam etti: ‘Fuat, yakın çevresinden kimseye yardım etmedi ancak Edirne’de babası, ablası ve kardeşlerine birer daire aldı. 10 aydır evine uğramıyor. Daha önceden Cumhuriyet Mahallesi’nde 2 odalı bir gece konduda oturuyordu. Parayı bulduktan sonra kapıyı çekip çıktı. Evdeki eşyaları ile öylece duruyor. Eski hayatını o kapının ardında bıraktı ama duyduklarımıza göre yeni hayatında pek huzurlu günler geçirmiyormuş.’

Edirneli Özdemir’in zengin olduktan sonra başına gelen olaylar ise sırası ile şöyle:

PATRONU EL KOYDU

Kazandığı 11 milyon 345 bin 645 lirayı nasıl kullanacağını bilemeyen Özdemir, yanında hamal olarak çalıştığı patronu Barış Aslan’dan yardım istedi. Bir süre sonra Edirne Cumhuriyet Savcılığı’na giden Fuat Özdemir, patronu Barış Aslan’ın kendisini kandırarak kazandığı 11 milyon liranın 5 milyon 300 bin lirasını aldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatırken, patron Aslan’ın hesaplarına mahkeme kararıyla tedbir koydu. Devam eden sürecin sonunda Özdemir 5 milyon lirasını geri aldı.

OFİSİ KURŞUNLANDI

Özdemir zengin olduktan sonra yeni bir iş kurmaya karar verdi. Ardından Edirne’de bir iş hanında ofis satın aldı. Burada emlak işi yapmaya başladı. İkramiye çıktıktan sonra bazı arkadaşları ile arası bozuldu. Sürekli tehdit edilmeye başlandı. Özdemir bunun üzerine iki koruma tuttu. Aynı günlerde tuttuğu emlak ofisi iki kez kurşunlandı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin polise verdiği ifadede, Özdemir’le aralarında alacak meselesi olduğunu iddia ettikleri öğrenildi.

BU EVDE OTURUYORDU

Fuat Özdemir’in yakın arkadaşı Ayhan Kulaklı yaşananları anlattı: ‘İkramiye çıkınca neyi var neyi yok bırakıp ailesiyle yeni bir hayat için Edirne’ye gitti. Ona ulaşmakta zorluk çekiyorduk. Kendisinin ve ailesinin numarasını değiştiriyor, bir şekilde ulaşıyorum sonra yine numarasını değiştiriyor. 8 kez numarasını değiştirdi.’

LÜKS ARACIYLA KAZA YAPTI

Özdemir, kazandığı para ile kendisine lüks bir Otomobil aldı. Bir süre sonra Özdemir, arkadaşının kullandığı otomobille, başka bir araca çarptı. Aldığı otomobilde büyük hasar meydana geldi.

MAFYA PARASINA EL KOYDU

Özdemir’in kazandığı para kısa sürede Edirne’de günün konusu oldu. Önce yerel mafya paranın peşine düştü. Tanıklara göre ofisinde her gün kavga çıktı. Sonunda hikayesi İstanbul’a uzandı. İddiaya göre yeraltı dünyasının ünlü çetelerinden Nuriş’ler Edirne’nin yolunu tuttu ve Nuri Ergin’in firari oğlu Anıl Ergin, Özdemir’e ‘Bizimle ortak ol, bizim girdiğimiz işte kimse senin malına göz dikemez’ teklifinde bulundu. Özdemir başlangıçta bu teklifi kabul etmedi ancak daha sonra baskılara dayanamayıp ‘evet’ dedi. Ve Nuriş çetesi Fuat Özdemir’e bir ev alıp bütün ikramiye parasına el koydu. Özdemir’in yakınlarına göre bu para 5-6 milyon TL. İkramiyesinin büyük bölümünü kaptıran milyoner tekrar polise giderek şikayetçi oldu. Polis 3 farklı ilde operasyonlar düzenledi ve Anıl Ergin ile birlikte 14 kişi gözaltına alındı.

Milliyet

Kaynak: sabah.com

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MEB Bakanı Yusuf Tekin Adana’da açıkladı: Ebeveynler artık okula randevu ile gelecek

Adana’da düzenlenen İl Eğitim Yöneticileri toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Arsa var, bütçe …

Bir yanıt yazın