MHP’den Çin protestosu

SÖZCÜ / ANKARA

TBMM Başkanlık Divanı üyelerini Kaçaksaray ’a gönderen MHP, Çin gezisini ise protesto etti. HDP de, Erdoğan ’ın Çin gezisi heyetine milletvekili vermeyince MHP ve HDP Erdoğan ’a birlikte tavır koymuş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ’ın son Çin gezisine milletvekili katılımı konusunda MHP Meclis Grubu ’ndan değil parti Genel Merkezi ’ne yazı gönderdiği ortaya çıktı. Devlet Bahçeli ’nin “onay” vermemesi yüzünden parti yönetimi Çin seyahatine milletvekili göndermedi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ’ne “Partimizden seyahate katılım olmayacak” cevabı verildi.

TARAFSIZ OLSUN

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Erdoğan ’ın Cumhurbaşkanlığı makama layık ve tarafsızlık çizgisine gelinceye kadar yurt dışı seyahatlerine milletvekili görevlendirmeyeceklerini söyledi ve şöyle konuştu:

“RTE ’ye karşı tavrımız belli. 7 Haziran seçimleri öncesi hep AKP ’nin Başbakanı, parti Genel Başkanı gibi davrandı. Anayasa ’yı rafa kaldırdı. Toplu açılışlar bahanesi ile alanlara çıktı, mitingler düzenledi. Mübarek Ramazan ayında bile devlet imkanları ile iftar mitingleri düzenledi. Kendisinin yasal ve Anayasal çerçevede kalmasını istedik. Bu çizgiye gelmediği sürece, o makama layık ve tarafsızlık ilkesine bağlı kalmadığı müddetçe kararımız değişmeyecek. Bu tavrını devam ettirmekte ısrar ederse o şahsa karşı tavrımız değişmeyecektir”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın