Karalar “şehit eşini salondan kovdu” iddiasında flaş görüntüler!

Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı ‘Zeydan Karalar şehit eşini salondan kovdu’ iddiasına konu olan videonun tam kaydı ortaya çıktı. Videoda Zeydan Karalar’ın şehit yakınını ‘buyrun’ diyerek masaya oturmaya devam ettiği ancak konuğun salonu terk ettiği, yanındaki kadının ise masayı dağıttığı görülüyor.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar şehit yakınları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Şehit yakınları hakkında konuşmasına başlayan Zeydan Karalar’dan söz isteyen şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in eşi Gülcan Demiryürek, Karalar’a HDP ile ittifak durduklarını ileri sürerek tepki gösterdi. “Bizi buraya niye devat ettiniz” sözlerine karşılak Karalar ise “Niye geldiniz o zaman” diyor. Bu sözlerin ardından şehit yakını salonu terk ediyor.
O sırada yanında bulunan yakını da örtüyü çekerek masayı dağıtıp aynı şekilde dışarı çıkıyor. Salonda bulunanlar Demiryürek ve yanındaki kişiye tepki gösteriyor. Bu esnada Zeydan Karalar’ın, “Boşver, boşve… Onlar zaten provokasyon için gelmişler” dediği duyuluyor.
ÖMER ÇELİK’TEN TEPKİ
Bu görüntülerin kesilmiş hali bazı basın yayın organlarında, “Zeydan Karalar şehit yakınını salondan kovdu” şeklinde haberleştirildi. Bu haberlerin yayılmasının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de bir açıklama yaparak, Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in eşi Gülcan Demiryürek’e ‘”Provokatör” diye karşılık vermesini kınadığını söyledi.
Çelik, “Cumhurbaşkanımız da konuyu gündeme getirdi, en yüksek düzeyde hassasiyetini söyledi. Aile bakanlığımız da konuyu takip ediyor. Maalesef Adana’mızda yaşanması ayrıca üzücü. ‘Bu provokatörü buradan atın’ denilmesi tüm milletimize karşı saygısızlık” diye konuştu.
CHP’Lİ ZEYDAN KARALAR: PROVOKE ETMEYE GELDİĞİ ÇOK NET
Millet İttifakı’nın CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, şehit ailelerine verdiği kahvaltıda kendisine tepki gösteren Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in eşi Gülcan Demiryürek’i ‘provokatör’ deyip, kovduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.
19-03/28/zeydan-karalar-3.jpgMillet İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar
Adana’daki yerel ve ulusal medya temsilcileriyle buluştuğu kahvaltıda konuşan Karalar, “Salonda yaklaşık 300 aile vardı. Her dernek başkanı ve yönetimi gelmişti. Ben konuşurken programda çok belli olan 2 kadın ön masada oturuyordu. Programlanmış, bu çok net. Çıktı kadın bana, ‘siz hendek kazanlarla birliktesiniz, bizi buraya niye çağırdınız’ dedi. ‘Biz çağırdık, siz de geldiniz’ dedim. Bir kargaşa oldu, yanındaki kadın masayı çekti. Kovma falan yok” dedi.
ÜSLUBUMUZU BOZMADIK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntüleri izleyince, kendilerinin şehit ailelerine saygıları olduğunu göreceğini söyleyen Karalar,
“MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü’nün de bundan haberi olduğunu ve bunu doğrulayacağını da düşünmüyorum. Orada bir saygısızlık olsa, diğer şehit aileleri bize sahip çıkmazdı. Kampanya başladığından beri özellikle benimle ilgili karalama kampanyası var. Karalama, iftira bunlar, Adanalılara yakışmaz. İnsanlara da yakışmaz. Biz üslubumuzu bozmadık, bozmayacağız. Bu bir seçim yarışıdır, biz yarışıyoruz. Rakiplerimiz bizim düşmanlarımız değil, birimiz seçim kaybedecek, birimiz kazanacak” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın