Jigolo adayını dolandırdılar

İnternette gezerken gördüğü reklama tıklayarak jigolo olmak isteyen 47 yaşındaki N.K. üyelik ücretini yatırdıktan sonra dolandırıldığını iddia ederek polise başvurdu.

İnternet sitesi sahibi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında arkadaşlık sitesi sahibi R.K.’ye ‘Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

‘JİGOLO OLMAK İSTER MİSİNİZ ?’
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan iddianameye göre olay şu şekilde gelişti; 2012 yılının Ağustos ayında müşteki N.K.(47), internette gezindiği sırada üzerinde kadın resimlerinin bulunduğu ‘jigolo olmak ister misiniz’ ibareli reklama tıklayarak ücretsiz üye oldu. Bu üyeliği sonrası cep telefonuna ‘Başvurunuz onaylanmıştır. Mail adresinize detaylı bilgi gönderilmiştir.’ yazılı katalog işlemleri için telefon numaralarının bulunduğu mesaj gönderildi.
‘4 SAAT İÇİN 600 TL, 8 SAAT İÇİN BİN 200 TL KAZANACAKSINIZ’
Mesaj içeriğindeki numaraları arayan N.K.’ye telefondaki kadın üyelik için 250 lira para yatırması gerektiğini söyledi. N.K.’ye üye olduğu taktirde 40 ile 70 yaş arasındaki kadınlarla birlikte olduğu zaman 4 saat için 600, 8 saat için ise bin 200 lira verileceği belirtildi. Telefondaki kadının sözleri üzerine N.K., kendisine verilen hesap numarasına 250 lira olan üyelik ücretini yatırdı, ama görüşme son telefon görüşmesi oldu.
NE ARAYAN OLDU, NE TELEFONU AÇAN

N.K’yı kimse aramadığı gibi, onun defalarca aramasına rağmen telefonu açan kimse olmadı. N.K bunun üzerine polise başvurup ‘dolandırıldım’ dedi.
SİTE SAHİBİ PARAYI İADE ETTİ
Soruşturma kapsamında ifade veren şüpheli R.K., Sultanbeyli’nde kendisine ait vergili ve faturalı iş yeri ve arkadaşlık sitesinin olduğunu, bu siteye üye olmak isteyenlerin para yatırdığını belirtti. Üyelik ücretinin aylık 100, 6 aylık 250 lira olduğunu söyleyen şüpheli R.K., müştekiye parasının iade edildiğini kaydetti. Soruşturma aşamasında siteye üye 4 kişinin daha ifadesi alındı ve aynı yöntemle üye olduklarını belirttiler.
AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NE DAVA AÇILDI
Savcılık iddianamesinde şüpheli R.K.’nin bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçunu işlediğini ifade ederek, daha sonra müştekiye paranın ödenmesiyle etkin pişmanlık gösterildiğini kaydetti. İnternet sitesi sahibi R.K. hakkında ‘Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

Kaynak: sabah.com

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MİDLAS, ilk füze atışını TCG İstanbul’dan yaptı

Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan “Dikey Atım Lançer Sistemi Projesi” kapsamında ilk kez TCG …

Bir yanıt yazın