İzmir’de çifte hortum böyle görüntülendi

İzmir Körfezi’nde sabah saatlerinde hortum etkili oldu. Sabah saat 07.30 civarında Körfez açıklarında gözlenen hortuma bir kaç dakika sonra bir hortum daha eklendi.

Yaklaşık yarım saat sonra etkisini kaybeden hortum nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı açıklandı.

Bugün saat 07.30 sıralarında İzmir Körfezi ’nin ortalarında iki hortum oluştu. İzmir ’in Karşıyaka İlçesi Bostanlı bölgesinde oturan vatandaşlar sabah uyanıp işe gitmek için hazırlık yaparken, hortum sürpriziyle karşılaştı. Denizin ortasında birbirine yakın iki hortum belirdi. Karşıyaka ’da oturan vatandaşlar tarafından görüntülenen, çifte hortum yükseldikçe aralarındaki mesafe açıldı. Hortumların deniz suyunu metrelerce yukarı kaldırdığı görüldü. Bölgede bir süre sonra da yağmur başladı, ardından hava açtı.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, il genelinde gün boyunca parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir havanın etkili olacağını açıkladı.

METEOROLOJİ UYARDI

Hortumun görülmesinden yaklaşık iki saat sonra İzmir Valiliği şiddetli sağanak ve fırtına uyarısı yaptı. Valilik ’ten yapılan açıklamada, “İzmir Meteoroloji Radarından alınan son görüntüler ve yapılan son değerlendirmelere göre; halen İzmir ’in batı ilçelerinde devam etmekte olan gök gürültülü sağanak yağışın, önümüzdeki 2 saat içerisinde İzmir merkez ilçelerle birlikte, Çeşme, Karaburun, Urla, Güzelbahçe, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerinde etkisini artırarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışla birlikte kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, yıldırıma neden olması beklenmektedir. Oluşabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, dolu, yıldırım) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın