İstanbul’daki yarışı kim kazanacak? İşte son durum!..

İstanbul’da Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı kaç bine indi? Yarışı kim kazanacak. Türkiye bu sorunun cevabına kilitlenirken, gözler yeniden sayım yapılan sandıklarda. 16 ilçede geçersiz oylar, iki ilçe ve bir seçim bölgesinde ise oyların tamamı sayılıyor. Aradaki fark 21 bine kadar geriledi. İşte nefeslerin tutulduğu sandıklarda son durum…

Türkiye ve dünyanının gözünün çevrildiği İstanbul seçim sonuçlarında kazanan adayı YSK’nın oyların yeniden sayımı tamamlandıktan sonra vereceği karar belirleyecek. AK Parti adayı Banili Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki yarışa, noktayı koyacak açıklamanın birkaç gün içinde yapılması bekleniyor. AK Parti İstanbul’da 39 ilçede oyların yeniden sayılması ve sandık oy sayım cetvellerindeki Yıldırım’ın 1 veya ‘0’ olarak yazılan oylarının düzeltilmesi için YSK’ya başvurdu. Kurul, 39 ilçeden 15’inde partinin başvurusunu haklı bularak geçersiz oyların yeniden sayımasına iki ilçe ve 1 seçim bölgesinde de oyların tamamının sayılmasına karar verdi.

Geçersiz oyların yeniden sayımı sürerken önceki gece İstanbul İl Kurulu, tedbir kararı alarak süreci durdur. Gece yarısı ise YSK parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıyla tedbir kararını kaldırdı. Gerekçe olarak da YSK Kanunun’nun “Başlamış oy sayımı hiçbir gerekçe ile durdurulamaz” hükmü işletildi.

YILDIRIM VE İMAMOĞLU’NUN SON OY SAYISI

Dün yeniden başlayan geçersiz oyların sayımı ve AK Parti’nin ‘1-0’ hatasıyla ilgili düzeltme talebiyle YSK İstanbul verileri de değişti. Saat 17.00 itibariyle Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı yüzde 48.80 (4.171.118 oy), Binali Yıldırım’ın oy oranı ise yüzde yüzde 48.55 (4.149.667 oy) olarak tabloya yansıdı.

Geçersiz oyların sayımından önce 24 bin 408 olan fark 21 bin 462’ye düştü. AK Parti ise farkın 20 binin altına indiğini açıkladı.

CHP’nin paylaştığı yeniden sayım sonuçlarına göre birçok ilçede partinin de oyu arttı. AK Parti kaynakları da yeniden sayım yapılan 18 ilçedeki sandıklardan CHP’ye göre Binali Yıldırım’a verilen oy sayısının daha fazla arttığını açıkladı.

İstanbul’da seçim sonuçların Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa ve Ümraniye’de geçersiz, Çatalca, Silivri ve Kartal 1. Seçim Bölgesi’nde ise tüm oyların sayımı belirleyecek. İstanbul genelinde 319 binden fazla geçersiz oy bulunuyor.

YENİDEN SAYIM ÖNCESİ İSTANBUL SONUÇLARI

Kesin olmayan sonuçlara göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 170 bin 116 oy, AKP Adayı Binali Yıldırım 4 milyon 145 bin 708 oy, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar 103 bin 300 oy, DSP adayı Muammer Aydın 30 bin 766 oy, BTP adayı Selim Kotil 27 bin 232 oy, DP Adayı Ersan Gökgöz 24 bin 168 oy, Vatan Partisi Mustafa İlker Yücel 20 bin 667 oy, TKP adayı Zehra Güner Karaoğlu 10 bin 499 oy, bağımsız aday Özge Akman 2 bin 452 oy, Bağımsız aday Doğan Duman 2 bin 2 oy ve bağımsız aday Aysel Tekerek bin 520 oy aldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın