İstanbul seçimleri iptal edilirse CHP’nin ‘B’ planı deşifre oldu

“İstanbul’da Yerel Seçim iptal edilirse CHP ne yapacak?” sorusunun kripto şifresi olarak tanımlanan CHP’nin ‘B’ planı deşifre oldu.

Büyükçekmece’deki usulsüzlük İstanbul seçimlerinin yenilenmesini gündeme getirdi. CHP’nin hukukçu kurmayları seçimin iptal edilme olasılığına karşı yeni bir yol haritası belirleme çalışmasına başladığı öne sürüldü.

Aslında YSK kararları nihai kardır. YSK’nin aldığı kararlar üzerine başka yargı mercine başvurulamıyor olsa da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmayları olası seçim iptali durumunda kararı Anayasa Mahkemesi’ne hatta daha da ileri gidip Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşımayı değerlendirdikleri ileri sürülüyor.

İddiaya göre, CHP bireysel başvuru yöntemiyle hak kaybı yaşandığına vurgu yapacak. Ancak hukuk çevreleri Anayasa Mahkemesi’nin olası başvuruyu değerlendirmeye almayacağını düşünüyor. Şimdi gözler  YSK’nın İstanbul seçimleri ile alacağı karara çevrildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın