İmamoğlu’ndan Hürriyet ve CNN Türk’e “yalan habere ” özür çağrısı!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu “Söylenmemiş sözleri, söylenmiş gibi manşet yapan Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk internet sitesini derhal bu yalan habere son vermeye ve özür dilemeye davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Hürriyet ve CNN Türk’e ‘özür dileyin’ çağrısında bulundu.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Söylenmemiş sözleri, söylenmiş gibi manşet yapan Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk internet sitesini derhal bu yalan habere son vermeye ve özür dilemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Hürriyet ve CNN Türk, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin “Mansur Yavaş bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir” açıklamasına yer verdiği haberi “HDP Eş Genel Başkanı Temelli’den açık açık itiraf ve tehdit: İstanbul-Ankara’yı İmamoğlu ile Yavaş değil HDP yönetecek” ifadeleriyle duyurmuştu.

HÜRRİYET: BİZDEN DEĞİL, TEMELLİ’DEN AÇIKLAMA İSTEMELİ

İmamoğlu’nun çağrısının ardından Hürriyet’ten söz konusu haber için şu açıklamayı yaptı:

“hurriyet.com.tr, Temelli’nin açıklamalarıyla ittifaktaki varlıklarını söylemesi haberini vermiştir. CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın