İmamoğlu: Mazbatayı 16 milyon İstanbul’lunun adına aldım

Mazbatasını alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih’teki İBB binasında yapılan devir teslim töreninde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevi eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal’dan devralmak üzere Saraçhane’deki belediye binasına geldi.
‘MAZBATAYI 16 MİLYON İNSANIN ADINA ALDIK’
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB binasından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Birkaç cümle paylaşağım, ardından Sayın Mevlüt Uysal’ın makamında devire teslim töreni yapacağız. Basın mensubu almayacağız. Biz fotoğraf servis edeceğiz. Biz devir-teslimi yaptıktan sonra dışarıda otobüsün üzerinde halkımıza sesleneceğim. Bu haftasonu ya cumartesi ya pazar günü bir miting düzenleyip, vatandaşlarımıza süreci aktaracağız.
Bugün mazbatamızı İstanbul İl Seçim Kurulu;’ndan teslim aldık. Ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Hiçkimsenin birbirinden farkı olmaksızın. Toplumun demokrasiye olan inancından ve buna dönük mücadelesinden asla vaz geçmedik. Bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle oluşturduğu birlik ve beraberlkik duygusundan asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik, 16 milyon İnsanın da hakkını kimseye yedirmeyeceğiz dedik,i bundan da vazgeçmedik.
‘HERKESİN TALEPLERİNİ BİLİYORUZ’
Herkesin taleplerini biliyoruz ve hızlı bir şekilde hizmet etmeye başlayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kapıları bugün halka açmıştır.
Buan itibariyle devam eden süreçler var bunun farkındayız. Şehrimizde yaşayan insanların huzur ve güvenliği i.in net ifadeler ilgili, kurumlardan bekliyoruz. Bu sürecin de netleşmesiyle 17 gündür devam eden belirsizliğin bertaraf edilmesi adına ilgili kurumların süreci tamamlamalarını diliyorum.
GÖREVİ MEVLÜT UYSAL’DAN DEVRALDI
“Bu makam bizden sonra başkalarına nasip olacaktır” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:
“İnşallah biz layıkıyla bu makamı kişilere devrederken aynı centilmenlikle devrederek onlara ‘yolunuz açık olsun ‘ demeyi Allah bize nasip eder. Bu kavramlarla, sayın başkana teşekkür ediyoruz. İstanbulumuza ve Türkiyemize hayırlı uğurlu olsun.”
Konuşmaların ardından Uysal ve İmamoğlu karşılıklı olarak bir birlerine hediye takdiminde bulundu.
Uysal’ı uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularına cevap veren İmamoğlu, “16 milyon insanın temsilcisiyiz, emanetçisiyiz. Çok güzel hizmetler yapacağız, Her anımızı vatandaşlarımızla paylaşacağız. Hemşehrilerimizin katkılarıyla birçok sorunu çözeceğiz. Buna inancım tamdır. Kutsal bir göreve şu an itibarıyla başladığımın farkındayım.” ifadelerini kullandı.
Hafta sonu tüm İstanbulluları Saraçhane’ye davet edeceklerinin altını çizen İmamoğlu, ilk icraatının ne olacağının sorulması üzerine, “İlk icraat, bu şehrin yönetim anlayışını, şeffaflığını, bu şehrin nimetlerini, insanlarını hissettirmek olacak. Buranın patronu değiliz. Hizmetkarıyız. Biz onların temsilcisiyiz, emanetçisiyiz.” diye yanıtladı.
İmamoğlu, belediye binası önünde toplanan kalablığa otobüs üzerinden seslendi
BELEDİYE ÖNÜNDE TOPLANANLARA SESLENDİ
Devir teslim için İBB binasına gelen Ekrem İmamoğlu, görev devir işleminin ardından belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslendi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:
Bu şehrin vizdanından, ahlak duygularından, adalet duygusundan asla vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz. Ben kendimi bu şehrin bebeklerine, çocuklarına, gençlerine, kadınlarana adayacağım. Kıymetli hemşehrilerim, sokaklarda meydanlarda hep anlattık, birinbirimize gülümeseyeceğiz. Artık ötekisi yok.
Bu şehrin kaymak tabakası artık vatandaş. Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok. Bu şehrin nimetlerini paylaşmak var. Kimsenin hakkını yemedim kimseye de hakknızı yedirmeeyceğim.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın