İmamoğlu: Bütün CHP’lileri nöbete davet ediyorum

Resmi olmayan rakamlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu yaşanan gelişmeler üzerine basın açıklamasında bulundu. İmamoğlu, “300 bin geçersiz oy üzerinden ‘biz seçimi kazanırız’ demek tamamen yanlıştır. Aradaki fark ciddi bir sayıdır” dedi.
Bu akşam saat 19:30’dan itibaren 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde çalışmalarına devam eden İmamoğlu seçimlerle ilgili yaşanan gelişmeler üzerine 13. kez basın açıklaması düzenledi.
‘BÜTÜN CHP’LİLER NÖBETE GELSİN’
İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle: Bütün CHP’liler seçim kurullarında nöbete gelsin. Sandık tutanağı tutulurken somut bir tespit üzerinden itiraz yapılıyorsa değerlidir, yerine getirilmelidir. Ancak İstanbul’da bütün geçersiz oylar tekrar sayılacak gibi bir süreç ortaya koyulursa vicdanlar bunu sorgular, dünya da bunu ayıplar.
‘ARADAKİ FARK CİDDİ’
Bu konuyu 300 bin geçersiz oy üzerinden ‘biz seçimi kazanırız’ demek tamamen yanlıştır. Aradaki fark ciddi bir sayıdır. 23-24 bin oy ciddi bir sayıdır. Şu anda geçersiz oylara göz dikilmiş durumda. 2014 verilerinde 400 binin üzerinde olan geçersiz oy var; şu an 300 bin civarında. Seçmen sayısı artmasına rağmen daha az geçersiz oy var
‘SANDIĞI BASKI ALTINDA TUTMA GİRİŞİMİ DOĞRU DEĞİL’
Sandığı baskı altında tutmalarını doğru bulmuyorum.
İlçe seçim kurullarında farklı uygulamalar var. Çuvallar korunuyor. Efendim bize güvenmiyor musunuz deniyor. Onu sonra konuşuruz.
İlçe seçim kurulu müdürlerine seslenmek istiyoruz. Bir yerde gideceğim kendim nöbet tutacağım. Bunu giderirsek iktidar da rahatlar. Biz tereddütleri gidermek zorundayız. Orada bulunan arkadaşlar asla orayı terk etmeyecekler.
Günün sonunda bizim teminatımız YSK olacaktır.
İBB ÇALIŞANLARINA: HİÇBİR SİYASİ İRADENİN EMRİNİ KABUL ETMEYİN
Dün seçimi bitirdik bugün Pazartesi İBB hizmet vermeye devam ediyor. İBB’nin çalışanlarına seslenmek istiyorum ‘Hiçbir siyasi iradenin emrini kabul etmeyiniz’
Biz göreve başlayana kadar İstanbul’un rutin hizmetlerini yerine getiriniz. Bir şaibe doğuracak durumlara imza atmayınız. Şu anda onlar sadece emanetçilerdir.
KAFTANCIOĞLU’DAN AÇIKLAMA
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da tartışmalı seçim tutanakları hakkında, “Sandık başında bir hata olmuş ve fark edilmiş düzeltilmiş, sistemde düzeltilmiş hali var” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın