Esad İdlib’te yine katliam yaptı

Esad rejim ordusu ile İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, ‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki sivil yerleşimlere düzenlediği saldırılarda en az 11 sivil hayatını kaybetti, 40’tan fazla sivil de yaralandı. Ölü sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.
Suriye’de Beşşar Esad rejimi güçlerinin ‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ içindeki sivil yerleşimlere düzenlediği saldırıda en az 11 sivil yaşamını yitirdi, 40’yan fazla sivil yaralandı. Rejim ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi” sınırları içinde İdlib ilinin Marretinnuman, Serakib ve Kefrenbil ilçeleri ile Marrethırme, El Neyreb, El Hüveyn ve Tel Mennis köylerine, Hama ilinin Kefer Zita ilçesi ile Gab Ovası’ndaki El Haviz, El Huveyce, El Şeria ve Madik Kalesi beldelerine roket saldırısı düzenledi.
Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, İdlib’in güneyinde yer alan El Neyreb köyünde en az 7, El Hüveyn köyüne düzenlenen saldırıda da bir sivil yaşamını yitirdi, 24’ten fazla sivil yaralandı.
Sabah erken saatlerde İdlib’in Serakib ilçesine düzenlenen saldırıda 3 sivil hayatını kaybetmişti. Böylece gün içindeki saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 11 olurken en az 40 sivil de yaralandı.
MART AYINDA İDLİB’TE 135 SİVİL ÖLDÜ
Sivil Savunma ekipleri arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Ölü sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.
Esad rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya’nın mart ayındaki saldırılarında “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi”nde toplam 135 sivil hayatını kaybetmişti.
Rejim güçleri, Türkiye ile Rusya arasında söz konusu bölgedeki ateşkesi sağlamlaştırmak için 17 Eylül 2018’de Soçi’de imzalanan mutabakata rağmen saldırılarına devam ediyor. Astana anlaşmaları çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusya’nın rejim saldırılarını önleme yükümlülüğü bulunuyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın