Erdoğan: Anket şirketleri büyük yanılgı yaşayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir televizyon kanalında canlı yayında soruları yanıtlıyor. Erdoğan, ”Meydanların diline baktığımızda, bu seçimde çok ciddi bir yanılmayı anket şirketleri yaşayacak. Anket şirketlerinin bu defa çok farklı bir yanılgı içinde olduklarını, gerçek anketin yapılacağı pazar günü akşamı göreceğiz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

25 yıldır milletimize hizmet yolunda, milletimiz için yine milletimizle beraber yürüyoruz. Önümüze çıkan her türlü engeli aşmayı başardık. Yolumuza kararlı bir şekilde devam ettik. Her ne kadar Cumhurbaşkanı olarak AK Partili bir Cumhurbaşkanı olsam da ben tamamıyla 82 milyonun Cumhurbaşkanıyım. Bay Kemal bunları hazmedemiyor, anlayamıyor. ‘Ben Cumhurbaşkanı demem’ diyor. İster de, ister deme.Yeni yönetim sistemiyle artık bu iş tescillenmiş. Milletin onayını aldıktan sonra da yeni yönetim sistemiyle anayasamıza işlenmiş durumda. Türkiye’nin dört bir yanında ‘buradan bize oy gelmedi’ demedik. Biz CHP’lilerin olduğu yerde d e, HDP’lilerin olduğu yerlerde de hepsine hizmetlerimizi dört dörtlük götürdük. 780 bin kilometre kare bizim vatanımız. Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi olmayacak dedik. Yola öyle çıktık, Allah’ın yardımı milletin desteği ile yeni bir Türkiye’yi inşa ettik, inşa ediyoruz.

“BU SEÇİMLERİN EN BÜYÜK SERMAYESİ GÜLDEREN’İN BİLEKLİĞİ”

İzmir mitingi de muhteşemdi. O milleti oraya çekebilmek ayrı bir konu. Bu anket şirketleri bu defa çok farklı bir yanılgı içinde oldukları gerçek anketin yapıldığı Pazar akşamı göreceğiz. Bir de meydanların dili olan anketler var. Gerçekten şu anda iyi gittiğimize inanıyorum. Hedefe inşallah varacağız diye inanıyorum. Milletime güveniyorum. Rabbimde inşallah dualarımızı kabul edecek. Yola çıkarken bir küçük yavrunun hatırası vardı. Onu bugüne kadar sakladım. Dedim ki bu programda halkımla paylaşayım dedim. Yanıma getirdim. İlginç bir şey… Küçük kızların hassasiyeti bu. kalpte var. Merhaba Cumhurbaşkanım. Ben Gülderen Yiğit. Biz ailecek sizleri çok seviyoruz. Televizyondan her zaman takip ediyoruz. Siz ekrana çıktığınızda kardeşime ‘Tayyip dede’ dedirtmeye çalışıyoruz. Ben bu bilekliği artık kullanmıyorum, bu yüzden. Size veriyorum. Sizler de bu bilekliği ve parayı devletimizin ihtiyacı için kullanırsanız mutlu oluruz. Cumhurbaşkanım Allah sizi başımızdan eksik etmesin. İnşallah bu seçimde de siz kazanırsınız. Cumhurbaşkanım,eğer boş vaktiniz olursa bizi bu numaradan arayabilirsiniz. Bu aramanızda bir sesinizi duymuş oluruz. Annesinin, babasının, kardeşinin adını veriyor. Bu da Gülderen’in bilekliği. Para da burada. 50 Lira. Bir 20’lik üç tane onluk. Gülderen gözlerinden öpüyorum. İnşallah ekranı seyrediyorsun bu akşam. Bu seçimlerin en büyük sermayesi bu.

“ŞU ANDA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BİR LİDERİ AĞIR YARALANDI”

CHP’nin biliyorsunuz Cumhurbaşkanı adayı vardı. O adaylığı sırasında ısrarla Bay Kemal’in Cumhurbaşkanlığı için aday olmasını istemişti. O ara dillerde olan ilginç bir şey vardı. Çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş. Yenmiş de yenmiş diye dizeleri vardı. İnşallah bu seçimden de biz o şekilde çıkacağız. İttifakımız sağlam bir zeminde yürümeye devam ediyor. İnşasında milletimiz var. Milletle beraber yürüyoruz. Arif Nihat Asya’nın ifadesiyle ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek ardından’. Şu anda FETÖ’den PKK’ya, DHKP/C’ye kadar ne kadar terörist varsa tepeliyoruz, tepeledik. Şu anda askerimiz Gabar, Cudi, Tendürek’te çok ciddi hesaplar sordu. Şu anda lider kadrodan çok ciddi ölümler oldu. Çok ciddi liderleri ağır yaralı. Polisimiz, askerimiz, jandarmamız yılmadan, usanmadan bitirmenin kararlılığı içerisindeyiz. Buradan taviz yok, terör belasını çözmedikten sonra yatırımcı, girişimci benim Güneydoğu Anadolu bölgeme, Doğu Anadolu bölgeme yatırım yapmaz. Terör belası oralarda olmayacak ki yatırımcı gelsin yatırım yapsın.

“BUNLAR GENÇ KIZLARI KANDİL’E KAÇIRIP TACİZ EDİYORLAR”

Peyderpey yatırımcılar gelmeye başladı. Terör örgütleri ve onların hamileri şimdi yerel seçimleri fırsat olarak görüyorlar. Biz önümüze bakacağız. Yerel seçimde Cumhurbaşkanı, Kabine değişmeyecek ki. Bunlar milletimi aldatmaya çalışıyorlar. Benim sevgili milletim verdiğin bu oyla lokal, mevzi anlamda oralarda bir yönetici seçeceksin. Peki seçeceğin yönetici senin oradaki ekonomik durumunu mu düzeltecek? Böyle bir yetkisi var mı? Yok. Bunlar oralarda çukurlar, kanallar açtılar. Devletin imkanlarını halkına değil Kandil’e gönderdiler. Diyarbakır Belediyesi’nin önünde aylarca çadır kurup, ağlayan anneleri düşünün. Oradaki baronlar hala genç kızları Kandil’e kaçırıyorlar. Oralarda çok ciddi taciz eylemleri de var. O namussuzlar bunu da yapıyorlar.

“O BARONLARIN ARASINDAN AĞIR YARALANAN BİRİ ŞU ANDA KOMADA”

o geceyi açıklarsak orada bir tane adam bulamayız. Az önce gösterdikleriniz bunun ön yoklamaları. Bunlar haber verilerek olsa netice alamazsınız. Bunlara hiç haber vermeden, ‘bir gece ansızın’ derken bunu başarıyoruz. Bunların içerisinde şu anda alt seviye falan yok. Bakıyorsun Kandil Bölge Sorumlusu. Bunun yanında Dış İlişkiler Sorumlusu. Örgüt Sözcüsü. Bu ismi ismen söylemeyeceğim. Bu isim aslında biliniyor. Şu anda komada olduğunu söylüyorlar arkadaşlar. Bu en üstteki lider kadrosunda. O baronların arasında olanlardan, ağır yaralandı. Daha önce de bunların Sincar sorumlusu öldürülmüştü. Şu anda devam eden bir süreç var. İHA’lar koordinatları yakalıyor, SİHA’lar bu koordinatlarla vuruyor. Aynı zamanda F16’lar devreye giriyor. Onlar da o vuruşlarıyla bunu hallediyor. Bir gece ansızın gelebilme olayına gelince. İşte hiç haber vermeden, biz ön haberi, talimatları verdiğimiz için, onlar hiç sağa sola bilgiyi vermeden gidip gereğini yapıyorlar. Zira dost bildiklerimiz karışımıza dikiliyor. Onun için hiç gerek yok. Onlar gidip işi bitiriyorlar, bize neticeyi veriyorlar. Bu ismi çıkınca size söylersem daha iyi olur. Görevli arkadaşlarımızın konuda hassasiyetleri var.

“MİLLETİMİZ CHP’NİN GİZLİ PAZARLIĞINI HEMEN İDRAK ETTİ”

Bunlar çok başarısız siyaset oynadılar. Zannettiler ki, biz dörtlü bir araya gelirsek bunu da gizlersek netice alırız. Gizleyemediler. Bazı yerlerde seçimi almaları mümkün değildi. Halkımız, CHP, sözde İYİ Parti, Saadet arasındaki bu ittifakı, sayın Bahçeli’nin ifadesiyle zillet ittifakı, ben de illet diyorum çok iyi idrak etmiş. Bir tane temelsiz Temelli var Sezai diye. Bu açıklamayı PKk’dan bağımsız yaptığı söylenebilir mi? Onlar PKK’dan emir almadan adım dahi atamazlar. CHP, sözde İYİ Parti ve Saadet onların peşine takılmış durumda. Ne diyor bu adam: Kürdistan’da biz kazanacağız, Batı’da AK Parti ile CHP’ye kaybettireceğiz… Sen bu ülkede Kürdistan’ın olup olmadığını bilmeyecek kadar gafilsin, cahilsin. Çok meraklıysan Kuzey Irak’ta Kürdistan var. Defol git! Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. 31 Mart beka meselesidir. Temelsiz Sezai tehdit ediyor. ‘Biz yoksak siz bir hiçsiniz’ diyor. ‘Ankara’da Yavaş şunu bilecek’ diyor.

“BU HİZMETLERİ BELEDİYELERİN YAPMASI MÜMKÜN MÜYDÜ?”

Sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin oylarına ipotek koyuyorsun. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum, sizin iradenize ipotek koyan bu adamlara gelin cevabınızı sandıkta verin. İstanbul’u yönetecek olan bir kişinin sadece belediyecilik değil, devlet yönetimini bilmesini lazım. İşin belediyeciliği aşan boyutu da var. İstanbul’da bizim adayımız Binali Yıldırım Bey. Yıldırım Bey İDO Genel Müdürü’ydü. Sonra Bakan ardında Başbakanlık yaptı. Şimdi Marmaray’ı siz belediyeye yaptırabilir miydiniz? Avrasya Tüneli’ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü belediyeye yaptırabilir miydiniz? Bunun yanında AK Partili belediyeler İstanbul’un içinde çok ciddi metro benzeri yatırımlar yaptılar ve bunlar hizmetini sürdürüyor. Örneğin İzmir’de sayın Binali Bey’in bakanlığı döneminde İzmir’e verilen hizmetler. O yatırımların yerel yönetimle yapılması mümkün değil. Aynı şey Ankara için geçerli.

“BİZ ANKARA’YA RASTGELE BİR ADAY GÖSTERMEDİK”

Ankaramız sınıf atlıyor. Şimdi burada bir tane ilçe belediye başkanını getirip de buraya aday olarak koymak bana göre Ankaralılara saygısızlıktır. Burada ayrımcılığı asla düşünmüyorum. Ankara birçok ilden gelen insanlarımızın yaşadığı bir vilayettir. Burada salt Ankara’da doğup, büyümüş olanlar değil, hepsi var. Biz Ankara’ya rastgele bir aday değil, dedik ki çok kalite bir isim. Tecrübesiyle, bütün bu konudaki bilinciyle 5 dönem Kayseri’de belediye başkanlığı yapmış olan Mehmet Özhaseki Bey kardeşimizle girelim. Kendisi Çevre Şehircilik Bakanlığı yaptı. O bakanlık belediyenin bir üst sınıfıdır. Özhaseki Bey’in Güneydoğu’da çok ciddi hizmetleri oldu. Yeni yönetim sistemine geçince Mehmet Bey’i Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yaptım. Şimdi Ankara’ya başkan adayı yaptık.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İsmailağa Cemaati, “Cübbeli’ye tarikat dışısın” diyerek dışladılar

İsmailağa Cemaati’nin, Cübbeli Ahmet Hoca’yı cemaatten ihraç ettiklerini açıklamalarının ardından Cübbeli Ahmet cephesinden yapılan açıklamada, …

Bir yanıt yazın