Emeklide çifte zam beklentisi!

Emekliye çifte zam! SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin güncel maaşları ne kadar olacak? Temmuz’da SSK ve Bağ-Kur emeklileri ilk 6 aylık enflasyon oranında zam alacak. Memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve 6 aylık enflasyon yüzde 4’ü aşarsa fark yansıtılacak. En düşük memur emeklisinin maaşı yüzde 5’lik toplu
sözleşme zammına göre 118,98 lira artacak. Peki emekli maaşında yaşanacak artışla birlikte güncel emekli maaşları ne kadar olacak? İşte SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin merak ettiği o detaylar…

Emeklilerin Temmuz zammı adım adım yaklaşıyor. Zam oranında bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon belirleyici olacağından, veriler merakla takip ediliyor. İlk 6 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi; SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin ise yüzde 5’lik toplu sözleşme artışına ilaveten enflasyon farkı alıp almayacağını gösterecek.

Şu ana kadar Ocak-Mart enflasyonu belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, bu dönemde enflasyon yüzde 2.27 olarak gerçekleşti. Geriye Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyonu verisinin belli olması kaldı.
EN AZ 119 LİRA
Eğer ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4’ü aşarsa, memur emeklileri enflasyon farkı alacak. Yüzde 4’ün üstündeki kısım, memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı olacak. Bu durumda, memur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 5’in üstüne çıkacak. Eğer 6 aylık enflasyon yüzde 4 ve altında olursa, memur emeklilerinin maaşına yüzde 5 zam yansıtılacak.

Yüzde 5’lik Temmuz zammı, memur emeklilerine en az 118,98 lira gelir artışı getirecek. En düşük maaşta bu tutarda artış yaşanacak. Halen en düşük memur emeklisi aylığı 2 bin 379 lira 59 kuruş seviyesinde. Bu maaş yüzde 5 zam ile 2 bin 498 lira 57 kuruşa yükselecek. Eğer enflasyon farkı oluşursa, gelir daha da artacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın