DHKP-C’li öğrencinin çantasından cephanelik çıktı

Poliste DHKP/C terör örgütü üyeliğinden kaydı bulunan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Tuğçe Nur Özbay, geçtiğimiz Cuma günü Beşiktaş ’ta vapurdan indikten sonra terör polisi tarafından gözaltına alındı.

Üzerinden bir tabanca ve 89 mermi çıkan Tuğçe Nur Özbay, iddiaya göre sanslasyonel bir eylem için hazırlanmıştı. Emniyetteki sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan Tuğçe Nur Özbay tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddialara göre, DHKP/C terör örgütü, İstanbul Adalet Sarayı ’nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ’ı şehit ettikten sonra öldürülen Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla ’nın intikamını almak için harekete geçti. Sansasyonel bir eylem için Tuğçe Nur Özbay görevlendirildi. İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ’nün takibindeki Tuğçe Nur Özbay geçtiğimiz Cuma günü saat 15.00 sıralarında üzerinde silahla Kadıköy ’den vapura binip Beşiktaş ’a geçti. Burada İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bekliyordu. Özel operasyon timindeki sivil polisler kısa süre sonra Tuğçe Nur Özbay ’ı gözaltına aldı.

BİRBİRİNDEN FARKLI RENK PANTOLONLAR GİYMİŞ

Tuğçe Nur Özbay ’ın üzerinde birbirinden tamamen farklı renklerde iki pantolon vardı. Bu örgütlerin sık kullandığı bir kaçış yöntemiydi. Eylemci kaçarken üzerindeki pantolonu ve gömleği çıkartıp atar, alttaki farklı renk kıyafetlerle kaçmaya çalışırdı. Polisler ayrıca Tuğce Nur Özbay ’ın üzerinde atışa hazır halde bir tabanca ve 89 mermi de ele geçirdi.

Etkisiz hale getirildikten sonra İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ’ne götürülen Tuğçe Nur Özbay hedefinin kim ya da kimler olduğu konusunda bilgi vermedi. Dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ’na sevk edilen Tuğçe Nur Özbay, çıkartıldığı nöbetçi mahkemeden tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın