CHP Sözcüsü Öztrak’tan YSK’ya “göz yumdu” suçlaması!

CHP Sözcüsü Öztrak, İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. Öztrak, AK Parti’nin delilsiz itirazlarına rağmen geçersiz oyların sayımına başlandığını söyledi. Büyükçekmece’deki ‘sahte seçmen’ operasyonu hakkında da konuşan Öztrak “Polislerin evlere gitmesi hukuksuzluğun daniskasıdır” ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak, AK Parti’nin delilsiz itirazlarına rağmen geçersiz oyların sayımına başlandığını söyledi. Büyükçekmece’deki ‘sahte seçmen’ operasyonu hakkında da konuşan Öztrak “9 Nisan’da Büyükçekmece’yi polisler bastı. Taşıma seçmen tutanakları toplamaya başladılar. Polislerin evlere gitmesi hukuksuzluğun daniskasıdır. Bahçeli aynı gün seçim yenilensin dedi, icazet verdi. AK Parti Büyükçekmece’de ilk defa seçmen listelerinde yolsuzluk iddiasıyla olağanüstü itirazda bulundu” dedi.

Öztrak’ın açıklamaları şöyle: “Binali Yıldırım bakanlarla neyin toplantısını yaptı? Toplantıdan sonra yandaş medya büyük usulsüzlükler olduğuna yönelik kampanya başlattı. Sonra AK Parti’nin delilsiz itirazlarına rağmen ilçelerde geçersiz oyların sayımına başlandı. YSK’nın göz yummasıyla sayıma devam edildi. 1 Nisan’da AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, kaybettiklerini anlamıştı. Kazandıkları belediyeler içine İstanbul’u sokmamıştı. Dolmabahçe’de yapılan toplantı sonrası kumpasın düğmesine basıldı.

9 Nisan’da Büyükçekmece’yi polisler bastı. Taşıma seçmen tutanakları toplamaya başladılar. Polislerin evlere gitmesi hukuksuzluğun daniskasıdır. Bahçeli aynı gün seçim yenilensin dedi, icazet verdi. AK Parti Büyükçekmece’de ilk defa seçmen listelerinde yolsuzluk iddiasıyla olağanüstü itirazda bulundu.

AK Parti YSK Temsilcisi’nin sürekli bakanlarla telefonda konuştuğu görüldü. İktidar partisi bizlerle eşit şartlarda seçime girmesi gereken parti, devletin polisi adalet bakanı herkes yardımcı oluyor. Bu ne biçim adaletli seçim anlamak mümkün değil. Şu anda duyduğum kadarıyla Büyükçekmece’de azalmakla birlikte polisler dolaşıyor.

“YSK İKİ GÜNDÜR GÖRÜŞMÜYOR”

YSK da AK Parti’nin Büyükçekmece talebini yoğunluk nedeniyle iki gündür görüşmüyor. YSK’ya yapılan olağanüstü itirazın hukuki kılıfı Büyükçekmece’de taşıma oy ile ilgili usulsüzlük iddialarıdır.

Polis toplamaları yaparken biz de boş durmadık. 13-14 yaşındaki çocuklara anne babalarının evde oturmadığına dair tutanak imzalatmaya çalışmışlar. İmzalanan tutanakların bir örneği vatandaşlara verilmiyor. Ne toplanmaya çalışıyorlar insanlar anlamıyor. Polisler, polisleri şikayet ediyor. Bunu yapan polisler de hayatlarından memnun değiller.

İtirazda seçimlerin sonucunu etkileyecek kadar taşıma seçmen var diye tutanak eklemek istiyorlar ama olmuyor. Bu listeler asılmış partiler itirazlarını yapmışlar YSK sonuçta kesinleştirmiş. Kesinleştikten sonra bu listeler üzerinden itiraz çıkarmak mümkün değildir.

2014 yılında YSK seçmen listelerinin itiraz üzerine yeniden ele alınamayacağı kararını vermiş. Mazbata ve seçimin iptali istenemez denmiş. Bunun önü açılırsa bundan önce yapılan tüm seçimlere itiraz mümkün hale gelir. Bunun kaybedeni de Türk demokrasisi olur. YSK’nın alacağı karar tarihidir. Bu karar Türk demokrasisinin kaderini belirleyecektir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın