Çelik’ten Netanyahu ile CHP’ye sert çıkışlar!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Netanyahu’nun açıklamaları ve seçim sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. “İsrail Başbakanı, yine pervasız saldırganlığını ortaya koydu” diyen Çelik, seçim sonuçları ile ilgili olarak, “Sürecin patronu YSK’dır, sonuca onlar karar verecek. Kim sandıktan çıkarsa ona saygı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsrail’deki seçim sürecini hatırlatan Çelik, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun bir televizyon kanalına verdiği röportajda Batı Şeria’nın ilhak edilmesi meselesini gündeme getirdiğini hatırlatarak, “İsrail Başbakanı, yine pervasız saldırganlığını ortaya koydu. Seçimleri kazanması halinde Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşim yerlerini de ilhak edeceğini söyledi.” diyen Çelik, şunları kaydetti:
Öteden beri söylüyoruz Trump’ın cesaretlendirmesini… Kudüs konusundaki yanlış kararlarla ilgili cesaretlendirmesini, Golan tepeleri konusundaki cesaretlendirmesinin işgalciliği kışkırtacağını, bunun arkasından başka işgal arayışlarının geleceğini ve bunun dünyanın her yerine yayılacağını. Bütün bir Orta Doğu’yu ateşe verecek, bütün bir dünyayı ateşe verecek çılgınca sözleri seçim malzemesi olarak İsrail’in içindeki aşırı sağcılardan destek alma amacıyla söyledi. Bu ilhak kararı, dünyanın başka yerlerinde de başka unsurları tetikleyecektir. Netanyahu’nun zihniyetini cesaretlendirenler bundan sorumludurlar, saldırmadığı bir değer, hukuk ilkesi yok Netanyahu’nun.”

BM’YE ELEŞTİRİ
BM ne işe yarıyor, BM Güvenlik Konseyi ne işe yarıyor? Uluslararası toplum diye bir kavramın varlığından bahsedebilecek miyiz?” diye soran Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Hukuksuzluğu devlet politikası haline getirmiş, terörü devlet politikası haline getirmiş bu kişinin Başbakan olarak dünya tarafından çeşitli toplantılarda ya da çeşitli kararlarda bir şey söylememesi gerekir. Kararların sadece ‘Kınıyoruz’ ya da ‘Kaygı’ duyuyoruz şeklinde bir söylem düzeyinde kalması maalesef dünyanın görmediği bir saldırganlığın ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Bunun sonucunda ‘uluslararası toplum’ diye bir şey kalmayacaktır ve dünyanın çeşitli yerlerinde sorunlu bölgelerde gücü yeten diğer tarafın alanını işgal edecektir. İsrail Başbakanı’nın yaptığı resmen dünyada büyük çatışmaları tetikleyecek, büyük gerilimlere imza atacak ve geri dönüşü olmayan gelişmelere yol açacak bir olaydır.”
“HESAP MAKİNESİYLE GEZECEĞİNİZE ANAYASA İLE GEZİN”
İstanbul’daki seçim sonuçlarına yapılan itirazlara değinen Çelik, “İkide bir ‘Biz kazandık’ diyorlar. Peki bu kadar rahatsanız, oyların sayılması konusunda bu telaşınız niye?” ifadesini kullandı.
15 seçimdir vatandaşımız bizi birinci parti yaptı, bu bir rekordur.” diyen Çelik, şunları kaydetti:
Cumhur İttifakı’nın ve partimizin birinciliğinin açıkça tescil edildiği bu durumda, CHP yöneticilerinin kendilerine bakması ve kendilerine verilen uyarıyla uğraşması gerekir. YSK’nın varlığına dönük tehdit açıklamasıyla esasında kendi varlığınızı da oluşturan siyasi partileri de oluşturan hukukla kavga ediyorsunuz, o hukuka meşruiyetini veren millet iradesiyle de kavga etmiş oluyorsunuz. CHP’ye ve adaylarına açık bir şekilde söylüyorum; Hesap makinasıyla gezeceğinize anayasa ile gezin. Seçim sürecin patronu YSK’dır, sonuca onlar karar verecek. Kim sandıktan çıkarsa ona saygı göstereceğiz.”
Çelik, itiraz sürecine ilişkin, “Bu sürece saygı gösterme meselesi, demokrasiye kimin ne kadar saygılı olduğunu ifade etme sürecidir.” şeklinde konuştu.
AB KOMİSYONU BAŞKAN YARDIMCISI TİMMERMANS’IN SÖZLERİ
Çelik, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans’ın sözleri seçim sonuçlarına itiraz süreciyle ilgili sözlerine ilişkin, “İtiraz sürecinin Avrupa’daki birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de demokratik bir hak olduğunu, hukuki bir hak olduğunu, seçim sürecinin parçası olduğunu değerlendirmelidir.” diye konuştu.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın