Borç yapılandırmada son ödeme süresinin 3 Ağustos’a kadar uzatıldı!..

Sosyal Güvenlik Kurumu, borç yapılandırma sürecinin son ödeme süresinin 3 Ağustos’a kadar uzatıldığını duyurdu. Gelir İdaresi Başkanlığı ise MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos’a kadar uzattı.
Milyonlar, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasıyla derin bir nefes aldı.

Yapılandırma kapsamında vergi borçları dahil olmak üzere birçok ödemeye düzenleme getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yapacağımız düzenlemeyle, tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine başvurular başladı. İlk taksit ve peşin ödeme tarihi ise 31 Temmuz olarak açıklandı.

“3 Ağustos’a kadar uzatılmıştır”
Bugün taksit ödemeleri ve peşin ödemeler için son gün olarak bilinirken Sosyal Güvenlik Kurumu, borç yapılandırma sürecine ilişkin açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59’a kadar uzatılmıştır.

SGK açıkladı! Borç yapılandırmada son ödeme tarihi uzatıldı

Yapılandırılacak borçlar
Vergi, sigorta prim borcu, adli ve idari cezalar, belediyelere olan borçlar, su borçları ve öğrenim kredisi borçları…

Tüm bu borçlar yapılandırma kapsamına dahil edildi. 13 kurumun yaklaşık 1 trilyon 300 milyar lira alacağının yapılandırılması söz konusu olacak.

Yapılandırılan borçlar için ödeme kolaylığı da sağlanıyor.

Düzenlemeyle borç yapılandırmasında ilk defa 48 ay vade imkanı sunuluyor. Peşin ödemede ise gecikme faizinin yüzde 90’ını siliyordu.

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırması ile birlikte 265,4 milyar liralık alacak yeniden yapılandırıldı.

Toplam tahsilat 20 milyar lirayı aştı. 5 milyona yakın mükellef borçlarını yapılandırmak için vergi dairelerine başvurdu.

MTV’nin ikinci taksidi için de süre uzatıldı
Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırma ile MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “31 Temmuz 2023 tarihli ve 158 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu sirküleri ile 31 Temmuz 2023 günü sonuna kadar ödenmesi gereken 2023 yılı gelir vergisinin 2. taksitinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı. Ödenmesi gereken 2023 yılı motorlu taşıtlar vergisinin 2. taksitinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı.

Ödenmesi gereken 7440 sayılı Kanun’un peşin ve 1. ile 2. taksitlerinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı. Verilmesi gereken 2023/Haziran dönemine ilişkin ‘Form Ba’ ve ‘Form Bs’ bildirimlerinin verilme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı. Oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi’ne yüklenmesi gereken elektronik defter beratlarının yüklenme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı”

2023 yılı MTV, bir kereye mahsus olmak üzere iki katına çıkartılmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın