Bugün resmen kapatılan “Google Plus”ta veriler de siliniyor!

Google, aylar önce duyurduğu gibi 3 Nisan yani bugün Google Plus platformunu kapattı. Google Plus hesaplarına ait veriler de silinmeye başlandı.

Uzun süre beta süresince test edilen ve 2011 yılında yayın hayatına başlayan Google Plus, ilk yıllarında sıklıkla Facebook gibi sosyal medya platformlarına rakip olarak gösterildi ancak Facebook, Twitter, Instagram veya Pinterest gibi önemli bir ‘oyuncu’ olmayı başaramadı.

Son aylarında güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcılarını mağdur etme riski ortaya çıkan Google Plus’la daha fazla yola devam etmek istemeyen şirket ise ilk olarak Ağustos 2019 tarihinde Google Plus’ın kapatılacağını açıklamıştı. Ancak Google Plus’ta ortaya çıkan bazı güvenlik risklerinin kontrol altına alınamayacağından endişe eden şirket, bu tarihi öne çekerek 2 Nisan 2019 tarihinde Google Plus’ın fişini çekeceğini duyurdu.

VERİLER DE SİLİNİYOR

Google, daha önce kullanıcılarını uyardığı gibi Google Plus hesaplarına ait verileri de silmeye başladı. Ancak tüm kullanıcıların verileri aynı anda silinmediğinden dolayı bir süre daha kullanıcıların bir kısmı verilerine kısa bir süreliğine de olsa ulaşmayı sürdürecek.

Google Plus her ne kadar Google’ın başarısız bir projesi gibi görünse de, aslında Google Photos ve Google Hangouts gibi bugün popüler olan uygulamaların ortaya çıkmasında önemli katkıları oldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın