15 AB ülkesi toplam 40 bin Afgan’ı kabul edecek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 15 AB üyesi ülkenin toplam 40 bin Afgan’ı kabul edeceğini bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, AB Adalet ve İçişleri Bakanları toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Afgan sığınmacılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplam 40 bin Afgan’ı kabul edecek 15 üye ülkenin hangileri olduğunu belirtmeyen Johansson, “Bu, aynı zamanda düzensiz göçü de engellemek ve AB’ye yasal girişlere yatırım yapmak için bir adım.” dedi.

Johansson, AB’nin yeni göç paketindeki unsurlardan “zorunlu dayanışma mekanizması” konusuna değinerek, “Pakette üyelerin güçlerine ve büyüklüklerine göre katkıda bulunmaları gereken bir mekanizması olmasını öneriyoruz. Bu kapsamda göçmenleri kabul etmek zorunlu değil ama güç ve büyüklüğe göre fiilen katkıda bulunmak zorunludur.” dedi.

Johansson, sene başında AB Konseyi dönem başkanlığını Slovenya’dan devralacak Fransa’nın bu mekanizmayı çalıştırmak konusunda istekli olduğunu kaydetti.

AB Komisyonu, 2015’teki göç akınından beri sığınmacıların nasıl dağıtılacağı ve iltica başvuruları reddedilenlerin nasıl geri gönderileceğine çözüm bulunamaması nedeniyle yeni bir tasarı hazırlamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın