Vatan hainlerine karşı çember daralıyor! Hakan Fidan Irak’ta Barzani ile görüştü!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak gezisi kapsamında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Erbil’de bir araya geldi. Barzani, Fidan’ı kapıda kucaklayarak karşıladı.
Mayıs seçimlerinden sonra göreve gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, hızlı başladığı mesaisine devam ediyor.

İlk günlerden itibaren diplomasi trafiğine başlayan Fidan, Irak gezisinde…

Hakan Fidan, Barzani ile görüştü

Bakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Irak’ta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Erbil’de bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığının sosyal medya platformunda yaptığı paylaşıma göre, Fidan, diplomatik temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği Erbil’de IKBY Başkanı Barzani ile görüştü.

Kapıda sarılarak karşıladı

Görüşmede bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alınırken Barzani’nin Fidan’ı kapıda karşılaması ve ve kucaklaşmaları dikkat çekti.

Görüşmenin ardından Fidan ve Barzani açıklamalarda bulundu.

“Bağdat ve Erbil PKK’yı bitirmekte kararlı”

Fidan, hem Bağdat’ta hem de Erbil’de PKK terör örgütünün kökünü kazımak için kararlılık gördüklerini söyledi.

Fidan şöyle konuştu:

“Bağdat ziyaretim esnasında gündemde çok yoğun konular vardı. Ekonomi, terör, Irak’ın yeniden imar projeleri…

Birçok tarafla görüşme imkanımız oldu. Bugün Erbil’de sayın Barzani ile görüşme fırsatımız oldu. Başta terörle mücadele olmak üzere enerji ekonomi, ticaret birçok konuyu masaya yatıma imkanımız oldu.

Erbil, Irak’ın sıkıntılı yıllarında her zaman istikrar ve güvenlik şehri olmuştur. Bunun önemli olduğuna inanıyoruz. Bunun devamı için Erbil’e her türlü yardım ve desteği yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim.

Özellikle Türkiye’nin terörle mücadelesinde göstermiş oldukları iş birliği için kendilerine teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.

Terörle mücadelede yapacak yapacağımız daha çok iş var. Türkiye’de bu meseleyi büyük ölçüde hallettik.

Şu anda Irak topraklarında PKK terörü kendini gizliyor. İnşallah Irak’tan da temizleyeceğiz. Gerek Bağdat gerek Erbil yönetimini, PKK terörünü temizlemekte oldukça kararlı gördük.”

Görüşmeler art arda yapılıyor

Diğer yendan Fidan, Irak temaslarında görüşmelerini art arda yapıyor.

Bakan Fidan, Irak ziyareti boyunca, Savunma Bakanı Sabit Bişar, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Fayid el Fayyad, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim, Irak eski Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ile bir araya geldi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın