Arama çalışmalarına tecavüzcü de katıldı

Cansu Kaya’nın tecavüzün ardından öldürülüp kanala atıldığı ortaya çıktı. Suçlarını itiraf eden zanlılardan Necati Demir’in, genç kızı arama çalışmalarına da katıldığı belirlendi

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde bir restoranda garson olarak çalışan ve iş çıkışında kaybolduktan 3 gün sonra cesedi Dalyan Kanalı’nda bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın otopsi raporu açıklandı. Üzerinde sadece iç çamaşırlarıyla bulunan genç kızın dövülüp tecavüze uğradığı, ardından boğularak öldürülüp kanala atıldığı ortaya çıktı. Yakalanan zanlılar Necati Demir (24) ve Poyraz Çalhan’ın (25) alkol ve uyuşturucu kullandığı, Demir’in ayrıca dikkat çekmemek için jandarma ve polisin kanalda yaptığı arama çalışmalarına katıldığı tespit edildi.

LİNÇDEN ZOR KURTULDULAR
Suçlarını itiraf eden zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ortaca Adliyesi’ne getirildiği sırada yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından linç edilmek istendi. Jandarma linç girişimini güçlükle önledi. Acılı baba Osman Kaya, ‘Gelen otopsi raporu acımızı daha da artırdı. Ailece perişan olduk. Katillerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz’ dedi. Adliyeye gelen Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu bakanlığın acılı aileye avukat tahsis ettiğini açıkladı. Olaydan sonra jandarmanın kurduğu 5 kişilik özel ekip, Cansu’nun çalıştığı işyeri ve çevresindeki kameraları inceleyince, Dalyan Sahilindeki bir kameranın kaydettiği görüntülerde genç kızın gece Necati Demir ve Poyraz Çalhan ile yürüdüğünü tespit etti. Cansu’nun çalıştığı restoranın yakınındaki iki ayrı otelde çalışan ve genç kızı tanıyan zanlılar ilk ifadelerinde Cansu’yu son olarak sevgilisi U.D. ile birlikte gördüklerini söyledi ancak daha sonra Cansu’nun şakalaşırken kanala düştüğünü öne sürdüler. Araştırmayı derinleştiren ekipler, zanlıların ifade ve iddialarının doğru olmadığını tespit etti ve 9 kişinin daha ifadesine başvurdu. İki zanlı sonraki ifadelerinde ise Cansu ile bir teknede alkol aldıklarını anlatarak genç kızın olay sırasında parçalanan elbiseleri ile diğer eşyalarını yaktıklarını kabul etti.

CİNSEL İSTİSMARA 22 GÖZALTI
Bu arada Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 16 ile 17 yaşlarındaki iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 22 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre jandarma ekipleri Tarahayıt Mahallesi’ndeki bir pansiyonda E.S. (16) ile M.Ü.’ye (17) zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. İki kız çocuğu koruma altına alınırken Denizli, Burdur, Aydın, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 22 kişiyi gözaltına alındı.

SARE HANIM’DAN ACILI AİLEYE: YANINIZDAYIZ
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Cansu Kaya’nın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti. Anne Gülen Kaya’yı sabah saatlerinde arayan Sare Davutoğlu, Başbakan Davutoğlu’nun da başsağlığı dileklerini ileterek aileye, ‘yanınızdayız’ mesajını verdi. Her türlü ihtiyaçlarında ve her zaman yanlarında olduklarını belirten Sare Davutoğlu, Cansu Kaya’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da sabır diledi. Olayı kınayan Davutoğlu bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Kaynak: sabah.com

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

DEM’den özür dileyen Zeydan Karalar’dan Ülkücülere saldırı!

DEM Parti’den özür dileyen CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ülkücülere nefret dolu söylemlerde …

Bir yanıt yazın