12.3 milyon emeklinin Temmuz’da geliri ne kadar artacak?

Yaklaşık 12.3 milyon emeklinin Temmuz’da geliri artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına ilk 6 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında zam, memur emeklilerine ise yüzde 5 artış ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak.
Enflasyon tahminlerine göre de SSK ve Bağ-Kur’lular yüzde 6, memur emeklileri ise yüzde 5+yüzde 2 zam alacak.
TUTAR FARKLI
Temmuz’da maaşlar artacağından, her ay verilen ek ödemelerin tutarları da yükselecek. Maaşın yüzde 4’ü, yüzde 5’i oranında verilen ek ödemenin tutarı, yeni aylıktan hesaplanacağı için zamlanacak. Ayrıca yüzde 5 ek ödemeden yararlanma sınırı da yükselecek.
Eğer memur maaş katsayısındaki artış Temmuz’da tahmin edildiği gibi yüzde 7 olursa, yeni sınır bin 224 lira 81 kuruştan bin 310 lira 54 kuruşa ulaşacak.
Emekliye ek zam müjdesi! Tüm emeklilerin hem maaşı hem ek ödemesi artacak
Yani maaşı bin 310 lira 54 kuruşun altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 oranında ek ödeme verilecek.
Emekliye ek zam müjdesi! Tüm emeklilerin hem maaşı hem ek ödemesi artacak
TAKVİM, enflasyon tahminlerine göre SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin yeni maaşlarını, ek ödemeli olarak hesapladı.
Emekliye ek zam müjdesi! Tüm emeklilerin hem maaşı hem ek ödemesi artacak
Buna göre, net maaşı bin lira olan emekli ek ödemeyle bin 50 lira alıyorken; Temmuz zammı yüzde 6 olursa olursa net maaşı bin 60 liraya çıkacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın