Akşener’den Bahçeli’ye ‘Öcalan’ tepkisi

CHP lideri ile görüştükten sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Bahçeli’nin ‘Öcalan, bana sorarsanız avukatıyla görüşsün’ açıklamasına tepki gösterdi: Bahçeli’nin eskiden ‘bebek katili’ diye bahsettiği terörist başı şimdi ‘Öcalan’ oldu. Sanıyorum bu yavaş yavaş, tırnak içinde, ‘Sayın Öcalan’a kadar gidecek gibi görünüyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ile kameraların karşına geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bahçeli’nin ‘Öcalan, bana sorarsanız avukatıyla görüşsün’ açıklamasına tepki gösterdi.
BAHÇELİ’YE ÖCALAN ÇIKIŞI
Bir gazetecinin sorusu üzerine Akşener “Sayın Bahçeli çok ilginç bir savrulma içinde yıllarca ‘Bebek katili, İmralı canisi’ dediği terörist başına birden bire ‘Öcalan’ demeye başladı. Bir sonraki adım ‘Sayın Öcalan’ olacak. Bu savrulmanın MHP’ye gönül veren, oy veren her seçmen açısından çok dikkate değer bulunup değerlendirileceğine inanıyorum” sözlerine tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu’nun ziyareti için de Akşener şunları söyledi: “Sayın Kılıçdaroğlu’na ziyareti için teşekkür ediyorum. Adalet, hukuk ve demokrasiyi konuştuk. İstanbul’da seçim yenilenecek. Biz görüşlerimizi ifade ettik. İstanbul’da adayımız yoktu ve yine olmayacak. Ekrem İmamoğlu’nu dün destekledik bugün yine destekleyeceğiz. Seçimi açık ara kazanması yönünde çalışma yapacağız. Liderler arasında bu tür görüş alışverişlerinin olması lazım. Cumhur İttifakı’nın büyük ev küçük ortağına da seslenmek isterim. Toplumu ikiye böldünüz yetmiyor, arada bir bir araya gelin toplumu germeyin.”
BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?
Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) İstanbul seçimlerine ilişkin karar çıkacağı gün, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 2 Mayıs’ta İmralı’da avukatlarıyla görüştüğünün ortaya çıkmasını nasıl değerlendirdiğinin sorusuna MHP lider Bahçeli şu şekilde cevap vermişti:
“HDP seçmeniyle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbiriyle karıştırmamak lazım. Yorumu o şekilde ele aldığımız zaman, HDP’nin oylarının hepsini Cumhur İttifakı’na kanalize edecek bir taviz politikası takip ediliyor gibi bir anlayış ortaya çıkar ki bu doğru değildir. Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır. Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifade ettiği şekliyle, çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır. Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün. Yani görüşmese dahi bunlar Kandil’den haberleşiyorlar zaten. Bunu büyüterek, farklı noktalara getirerek hele hele PKK, onun YPG’siyle, onun HDP’siyle iş birliği yapıp seçim kazanma sevdasına kapılanların ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım. Ağızlarına almaları gereken görüşme, yattaki görüşmeler olmalıdır.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın