Akşener: Tank Palet Fabrikasını satmayın gerekirse 3 maaşımı veririm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de gerçekleştirdikleri ortak mitingde vatandaşlara hitap etti. Tank palet fabrikası ile ilgili konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener ”Gerekirse 3 maaşımı veririm” sözleriyle hükümeti eleştirdi.
31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken partiler ve ittifaklar seçim çalışmalarına hız verdi. Ortak miting düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener, Denizli’de vatandaşlarla buluştu. Denizli’nin Merkezefendi ilçesi 29 Ekim Bulvarı’ndaki Özay Gönlüm Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge ilgi büyüktü. İki lider de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’na yönelik açıklamalarını ve ekonomideki durumu eleştirdi.
AKŞENER, CUMHURBAŞKANI EROĞAN’I ELEŞTİRDİ
İYİ Parti Lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’na yönelik açıklamarına tepki gösterdi. “Tepemizde helikopterle geziyor” ifadelerini kullanan Akşener, “Sizin içinizden çıktığını iddia etmişti ama 300 korumayla geziyor” sözleriyle Erdoğan’a yüklendi. Akşener açıklamasında şunları söyledi: “Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizliler nasılsınız? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan Denizliler nasılsınız? Koca yürekli Denizliler nasılsınız? Ve bu ülkenin Cumhurbaşkanı çıktı 11 milyon seçmeni olan 5 milyon İYİ Partiliye ve 1 milyon seçmeni olan Demokrat Parti ve Saadet Partililere seçmenine ‘terörist’ dedi. 18 milyona yakın seçmene terörist dediler. Cumhur İttifakı’na MHP ve AKP seçmenine sesleniyorum. Sizler bu ülkenin vatansever asli unsurusunuz. Bu bir yerel seçim, ne Sayın Kılıçdaroğlu ne Erdoğan ne Akşener seçilecek. Siz muhtar, belediye başkanı seçeceksiniz. Ya Allah bismillah ile savaşa götürür gibi seçime götürüyor. Sizin içinizden çıktığını iddia etmişti ama 300 korumayla geziyor. Hangi arabaya bindiği belli olmasan diye aynı arabadan 20 arabası var. Tepemizde helikopterle geziyor.”
“GEREKİRSE BEN 3 MAAŞIMI VERİRİM”
Akşener ayrıca seçmene hükümetin kulağını çekin çağrısı yaparken, EYT’lilere sahip çıktı. Tank palet fabrikasının satışına da karşı çıkan Akşener, fabrikanın geri alınması için, “Gerekirse 3 maaşımı veririm” dedi. Akşener’in açıklamarı şöyle: “Şımardılar, şımardı. Bunların kulağını çekeceksiniz. Çekeceksiniz ki şak Damat gidecek. Şaka gibi bir Tarım Bakanımız var. Anguslar nereden çıktı? Sırbıstan’dan. Et ve hayvan üreten ülke, Avrupa’nın en fazla hayvana sahip ülkesiymiş. Tarım Bakanı gidecek, gidecek babam gidecek, sonra sizin gözünüze bakacak. Seçmen velinimet olacak. 1 Nisan’da göreceksiniz, elektrik zammı, doğalgaz zammı gidecek. EYT’lilere türedi dediğine pişman olacak. Anne terliğini atarsanız 1 Nisan’dan itibaren seçmen velinimet olacak. Terörist olan seçmen, EYT’li velinimet olacak. Eğer bu dört yılı rahat geçirmek istiyorsanız, o kulağı bu şekilde çekeceksiniz ve kızartacaksınız. Eğer çekmezseniz zam furyasını altında inim inim inleyeceksiniz. Damat bakan 2 milyon istihdam söz verdi. Fabrika açılmıyorsa nasıl istihdam yaratılacak. Türkiye’nin değerlerini tekrar yerine koymaya çalışsanız 250-300 milyar dolara yerine koyamazsanız. Tank palet fabrikasını Katarlılardan geri almak için 500 milyon dolarlık uçağını satsın. Gerekirse ben de 3 maaşımı vermeye razıyım.”
KILIÇDAROĞLU: ÇİFTÇİ NASIL GEÇİNECEK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT’lilere (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yönelik ifadelerine tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, çiftçinin durumuna işaret etti. Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Denizli bir tarım kentidir. Sanat kentidir. Tarih kentidir. Denizli’nin talihini değiştirmeye adayız. Denizli zulmün karşısında diz çökmez. Efelerin efesi buradadır. Denizli Kuva-i Milliye’nin kalbidir. Çiftçinin sorunu var.Mazota, gübreye, ilaca, suya zam yaptılar. Çiftçi ürünlerini eski fiyattan nasıl satacak? Çiftçiye ‘sen zam yapmayacaksın’ diyor. Peki, çiftçi nasıl geçinecek? Hal esnafını terörist ilan ettiler, manavı, vatandaşı terörist ilan ettiler. EYT’lere ‘türedi’ dediler. Kendi vatandaşına ‘türedi’ diyen bir cumhurbaşkanı örnek gösterin bana. Bu bir genel değil yerel seçim, ders vereceğiz. Suriyelileri para var çiftçiye niye yok?”
“NE OLDU DA SOĞAN KUYRUĞUNA MAHKUM OLDU?”
Tanzim satışları da gündemine taşıyan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın durumu “Varlık kuyruğu” diye adlandırmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Varlık kuyruğu ise sen de kuyruğa gir. Vallaha o varlık kuyruğu olsa Saray’da durmaz, sabahtan kuyruğa girer. Çiftçiye, emekliye, EYT, asgari ücretliye para yok ama Londra’daki bir avuç tefeciye ödedikleri para 149 milyar dolar. Hani faiz haramdı? Musluğu açarken beş, elektrik düğmesine basarken dört çeşit vergi ödüyoruz. Kefene vergi, otobüse vergi ne için Saray sosyetesi için? Nasıl oldu da 17 yılda bu vatandaşı soğan kuyruklarına mahkum ettiniz. AKP’ye oy verenlere sesleniyorum. Daha iyi bir ülke için, güçlü bir ülke için AKP’ye oy verdiniz. Peki ne oldu? Soğan kuyruğuna mahkum olduk? Soru sorun. Nasıl soğan kuyruğuna mahkum oldunuz? Vatan, demokrasi, şanlı bayrak, iş birliği, biz bu ülkenin güzelliği, huzuru için mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz her evde tencere kaynasın mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Atatürk’ün çağdaş Türkiye mücadelesidir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın