Ak Parti’den İstanbul’un 39 ilçesinde oyların sayımında usulsüzlükler yapıldığı iddiası

AK Parti, İstanbul’un tüm ilçelerinde itiraz edecek. AK Parti, İstanbul’un 39 ilçesinin tamamında oyların sayımında usulsüzlükler yapıldığı gerekçesi ile itiraz edeceğini duyurdu.

AK Parti, İstanbul’un tüm ilçelerinde yerel seçim sonuçlarına itiraz etme kararı aldı. Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına itiraz için bugün saat 15:00’a dikkat çekti ve bu saatten sonra yapılacak itirazların dikkate alınmayacağını duyurdu.

Bunun üzerine AK Parti, İstanbul’un 39 ilçesinin tamamında oyların sayımında usulsüzlükler yapıldığı gerekçesi ile itiraz edeceğini açıkladı.

YSK, İTİRAZ SÜRECİNİN DEVAM ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne ilişkin açıklama yapmıştı.

Güven şunları söylemişti: ”Geçici sonuçlar siyasi partilerle paylaşıldı. Dünden itibaren de itiraz süreci başladı devam ediyor. İlçe il seçim kurullarımız itirazlar üzerine olursa itiraz kararlarını verecekler. Bugün saat 15.00’e kadar ilçe seçim kuruluna itiraz süresi var ilçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme süresi var. İl seçim kurullarında 1 günlük itiraz süresi var. Onlar da 2 günlük bir süre içinde itirazlara karar verecekler sonra 3 gün içinde isterlerse bize gelecekler. Süreç bu şekilde işleyecek. İtiraz olmayan yerlerde mazbatalar verilecek tabii.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Yeniden Refah’ta toplu istifa depremi sürüyor!

Seçime günler kala Yeniden Refah Partisi Ankara Teşkilatında önceki dönem İl Başkanı İsmail Baykal, yardımcısı …

Bir yanıt yazın