ABD’den son dakika F-35 kararı!

Reuters’ın haberine göre ABD, F-35 uçaklarıyla alakalı olan bazı ekipmanların Türkiye’ye teslimini askıya aldığını duyurdu.
Konuyla ilişkili kaynaklara dayandırılan haberde, ABD’li yetkililerin söz konusu askıya alma işlemini Türk yetkililere bildirdikleri açıklandı.
İsimlerinin gizli kalması koşuluyla konuşan yetkililer, bir sonraki sevkiyatta gönderilmesi planlanan eğitim ve teknik ekipmanların gönderiminin iptal edildiğini söyledi.
KARARDA TÜRKİYE’NİN S-400 ISRARI ETKİLİ’
Söz konusu iptal kararında Türkiye’nin S-400 alımındaki ısrarının etkili olduğu belirtildi.
ABD, Türkiye’nin S-400 alımının F-35’leri tehlikeye atacağını belirtirken, Ankara rusya’dan S-400 alımı konusundaki ısrarını koruyor.
Daha önce yine Reuters’a konuşan bir Pentagon yetkilisi, Mart ayında yaptığı açıklamada Türkiye’nin S-400’ler konusundaki ısrarına karşılık olarak teslimatının durdurulabileceği çok sayıda F-35 ekipmanı bulunduğunu açıklamıştı.
PENTAGON YORUM YAPMADI
Öte yandan Pentagon’un, alınan bu son kararla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadığı belirtildi.
Türkiye’ye F-35 teslimatı konusundaki nihai kararın ise Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımıyla Washington’da düzenlenecek NATO zirvesinde alınması bekleniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın