ABD, İran Devrim Muhafızlarını terör örgütü ilan etti

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızlarını ‘yabancı terör örgütü’ olarak tanımladıklarını duyurdu.
Trump yönetimi, İran’la nükleer anlaşmadan çıkıp yaptırımlara geri dönmesi sonrası kritik bir adım daha attı.
Devrim Muhafızlarını bölgede terörizmi finanse ve teşvik etmekle suçlayan Trump, şu açıklamayı yayımladı:
“ABD Dışişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde atılan bu eşi benzeri olmayan adım, İran’ın terörizmin devlet sponsoru olduğu gerçekliğinin yanısıra Devrim Muhafızlarının buna aktif biçimde katıldığını ve devletin kullandığı bir araç olarak terörizmi finanse ve teşvik ettiğini tanıyor.”
‘İRAN’IN EYLEMLERİ DİĞER HÜKÜMETLERDEN FARKLI’
Devrim Muhafızları’nın dışarda faaliyet gösteren, Kasım Süleymani’nin komuta ettiği kolu Kudüs Gücü’nü de listeye aldıklarının altını çizen Trump, İran’ın eylemlerinin diğer hükümetlerinkilerden temelden farklı olduğunu, Tahran’ın küresel terörist kampanyasını yönlendirmedeki baş aracının Devrim Muhafızları olduğunu iddia etti.
ABD Başkanı, bu kararla İran rejimine maksimum baskının çapını ve kapsamını önemli ölçüde genişlettiklerini, Devrim Muhafızlarıyla iş yapmanın ve destek sağlamanın risklerini apapçık ortaya koyduklarını söyleyip “Eğer Devrim Muhafızları ile iş yapıyorsanız terörizme parasal kaynak sağlıyorsunuz demektir” vurgusunu yaptı.
Trump’ın ‘yabancı terör örgütü’ diye tanımladıklarını ilan etmesiyle İran Devrim Muhafızları ABD’nin ‘terör’ listesine alındı.
İran’da İslam devrimi sonrası İran ordusuna koşut olarak Devrim Muhafızları kurulmuştu.
Devrim Muhafızları, İran Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı kara, hava, deniz ve füze kuvvetleri bulunan büyük bir güç.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın