6 gencin kaderi Kahire Celladı’nın elinde!

Mısır’da geçen hafta 9 genci idam eden Sisi rejiminin, Çarşamba günü 6 kişiyi daha katletmeye hazırlanıyor. Uluslararası tepkilere rağmen Mısır’da son 5 yılda, onlarca mahkumun infazı gerçekleştirildi. Mısır yasalarına göre, idam kararı kesinleşmiş sanıklar hakkındaki infaz, af veya cezayı hafifletme yetkisi sadece Cumhurbaşkanı’nın elinde. Sosyal medyada idamların durdurulması için kampanya başlatıldı.
Seçimle gelen Cumhurbaşkanı Mursi’yi kanlı bir darbe ile deviren ‘Kahire celladı’ Sisi’nin onayı ile onlarca kişi idam edildi. Geçen hafta tepkilere rağmen 9 kişinin idam edilmesinin ardından, Çarşamba günü 6 genç için daha idam kararının verilme ihtimali bulunuyor.
Darbenin ardından şimdiye kadar 170’den fazla mahkumun idam edildiği, yüzlercesinin de infaz beklediği ülkede bütün yargı yolları tükenmiş 50 idam mahkumu hala asılmayı bekliyor. Mısır yasalarına göre idam kararı kesinleşmiş sanıklar hakkındaki infaz, af veya cezayı hafifletme yetkisi sadece Cumhurbaşkanı’nın elinde.
Bu hafta idam edilmesi beklenen gençler:
1-Basem Muhsin (Mühendis)
2-Abdurrahman Atiye (Tıp öğrencisi)
3-Halid Asker (Bilim Fakültesi mezunu)
4-İbrahim Azab (Eczacı)
5-Ahmed el-Velid (Doktor)
6-Mahmud Vehbe (Mühendislik öğrencisi)

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın