Suriye’de sıcak gelişme! Muhalifler, Hama’nın kontrolünü de ele geçirdi

Suriye’de, Esad rejimi karşıtı silahlı muhalifler, rejim için kritik bölge olan Hama’nın kontrolünü ele geçirdi. Bölgede yer alan 2 ilçe ve 41 köy çatışmalarda tarafsız kalma kararı aldı.

Türkiye’nin sınır komşusu Suriye’de Esad rejimi ile rejim karşıtı Heyet Tahrir Şam (HTŞ) arasında 8 gündür devam ederken muhaliflerin ilerleyişi sürüyor. Suriye rejim ordusu, bir bölgenin daha muhalifler tarafından ele geçirildiğini duyurdu.

KRİTİK BÖLGE HAMA ELE GEÇİRİLDİ
Suriye’nin Hama ilindeki Beşşar Esed rejimi karşıtı silahlı gruplar, rejimin askeri yapılanması ve savunma sanayii için kritik bir öneme sahip Hama kentinin kontrolünü ele geçirdi.

Kent merkezinin Mezarib, Sanayi ve Arbain mahallelerini ele geçiren rejim karşıtı gruplar, kent merkezinin iç kesimlerine girerek burada kontrolü sağladı.

SURİYE REJİMİ ORDUSU GERİ ÇEKİLDİĞİNİ AÇILADI

Suriye rejimi ordusundan yapılan yazılı açıklamada, rejim karşıtı grupların şehre girmesi üzerine ordunun şehrin dışına çekilerek yeniden mevzilendiği belirtildi.

Hama’da, Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) başını çektiği rejim karşıtı gruplar, kentin güneydoğusunda bulunan, rejim kontrolündeki Selemiyye ilçe merkezini rejim güçlerinden aldı.

KONTROLÜN SAĞLANDIĞI 2 İLÇE VE 41 KÖY TARAFSIZ KALMA KARARI ALDI

Öte yandan, ağırlıklı olarak Hristiyanların yaşadığı Selemiyye ilçesi, Eyyo köyü ve Hama’nın güneybatısındaki Misyaf ilçesi ile ona bağlı 40 köy, tarafsız kalma kararı aldı. Buna göre, bu bölgelerde çatışma olmayacak.

Rejim karşıtı silahlı gruplar, ayrıca Hama’nın kuzeydoğusunda, rejim ordusuna ait 66 Hava Savunma Tugayını ve buradaki hava savunma sistemleri ile çeşitli askeri mühimmatı ele geçirdi.

 

Esed rejimi karşıtı gruplar, Hama’nın doğusundaki Hursan Topçu Birliği ile kentin kuzeydoğusundaki El-Hamra mühimmat depolarını da ele geçirdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

41 ilde düzenlenen eş zamanlı PKK operasyonunda147 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, “41 ilde PKK/KCK’ya yönelik Jandarma tarafından son 10 gündür devam eden ‘Gürz-37’ …

Bir yanıt yazın