Samsun’u sel aldı: 1 kişi öldü, 5 araç hasar gördü!

Kentte etkili olan sağanak yağış sonucu bir kişi hayatını kaybederken öte yandan bir apartmanın istinat duvarının yıkılmasıyla 5 araç hasar alırken 1 kişi de hayatını kaybetti.
Yurt genelinde sağanak yağış etkisini göstermeye devam ediyor. Yağışların etkisini gösterdiği kentlerden biri de Samsun oldu.  Şiddetli yağış hayatı felç ederken şehir merkezinde bazı caddeler göle döndü. Yollar çöktü, bazı yerlerde heyelanlar meydana geldi.

1 kişi hayatını kaybetti
Merkez ilçeler ile Ladik’te eğitime 1 gün ara verilirken, Şükrü Köksal isimli vatandaş hayatını kaybetti. Ladik’te sel suları yolları kapattı, bazı vatandaşlar araçlarında bir süre mahsur kaldı. İlçede yollar dere gibi aktı, ekili araziler zarar gördü.

5 araç istinat duvarı altında ezildi
Öte yandan Canik ilçesinde de bir apartmanın istinat duvarı yıkıldı.  13 katlı sitenin otoparkında bulunan istinat duvarı, sel sularına dayanamayarak park halindeki 5 aracın üzerine devrildi.  Araçlar duvarın altında kalarak hurdaya döndü.  Bu sırada ise bir vatandaş son anda kaçarak ölümden kurtuldu.

İstinat duvarının yıkılma anı kaydedildi
İstinat duvarının araçların üzerine yıkılma anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Duvarın yıkılmasına sebep olan sel suyu da sitenin altındaki perde imalatçı dükkanı basarak ortalığı çamura buladı.

“Bir anda yağmur bastırdı”
Araçlar ve yayalar yolda yürümekte zorlanırken, sağanağa yakalanan vatandaşlar, şöyle dedi:  Bir anda yağmur bastırdı. Her taraf göle döndü. Biz de ıslandık. İnşallah yetkililer bir an önce bu olumsuzlukları giderirler. Şehrin birçok noktasında burası gibi ya da buradan daha fazla su birikintileri oluştu.

“Benim iki aracım vardı”
Aracı duvarın altında kalan Arif Sarıalioğlu ise şunları söyledi: Benim iki aracım vardı. Biri ile çocuğu okula bırakmak için çıktım. 10 dakika sonra haber geldi duvar yıkıldı diye. Komşularımın arabası, benim diğer arabam duvar altında kaldı. Bir komşumuz saniyelerle kurtuldu. Allah’a çok şükür can kaybı olmadı.

Vali su baskını uyarısı yaptı
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, kısa süre içerisinde Samsun merkezde metrekareye 40, Ladik ilçesinde ise 97 kilo yağış düştüğünü söyledi.

Bugün sabah saatlerinden itibaren il merkezinde de etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle teyakkuz halinde olunduğunu ve meydana gelen olumsuzluklara gerek vatandaşlardan gelen ihbarlar gerekse kamu kurumları ve belediyelerin tespitleri neticesinden kısa sürede müdahale edildiğini belirten Vali Dağlı, sabah erken saatlerde Canik, Atakum ve İlkadım ilçelerinden gelen ihbarlar üzerine yapılan çalışmalarla ilgili sorunların çözüldüğünü ancak yağışın devam ediyor olması nedeniyle özellikle araçlarla ilgili hasar ihbarlarının geldiğini, bu istikamette çalışma ve müdahalelerin de aralıksız yürütüldüğünü kaydetti.

Ladik, Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy ve 19 Mayıs ilçelerinde 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiğini açıklayan Dağlı, vatandaşlara, yağışların gün boyu artarak devam edecek olması beklendiğinden özellikle sel riski yüksek olan dere yatakları ve su baskını olan yerlerden uzak durmaları çağrısında bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Gabar petrolünün ekonomiye katkısı günlük 40 bin varil!

Gabar’ın Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi olduğunun altını çizen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı …

Bir yanıt yazın