Masala bak! Stoltenberg: İsveç’teki PKK gösterileri NATO’ya girişi engellemek için

Stoltenberg, İstanbul’daki görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulundu. NATO Genel Sekreteri, üçlü zirveyle ilgili konuşurken, İsveç’in üyeliğinin bazı kesimlerce engellenmeye çalışıldığını savundu.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlama törenine katılmak üzere Türkiye’ye geldi.

Bugün Erdoğan ile Dolmabahçe Ofisi’nde bir araya gelen Stoltenberg, yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra kameraların karşısına geçti.

Üçlü zirve yapılacak
Stoltenberg’in konuşmasında İsveç’in NATO’ya üyelik süreci ön plana çıktı. Türkiye’nin ve askeri ittifakın katılımıyla Stockholm yönetimiyle toplantı yapılacağını söyleyen Stoltenberg, “12 Haziran haftasında İsveç, Türkiye ve NATO bir araya gelecek.” dedi.

“Türkiye son derece önemli ve değerli”
Konuşmasına Kosova’daki durumla ilgili gelişmelere değinerek başlayan Stoltenberg, şöyle konuştu:

Türkiye son derece önemli ve değerli bir NATO müttefikidir. İttifaka kritik katkılar sağlıyor. Bu katkılar, son olarak Kosova’daki Barışı Koruma Misyonu’na sağlanan birlikleri de kapsıyor. Gerilimin yükseldiği durumda son derece önem arz ediyor. Türkiye’ye, birlikler gönderdiği için teşekkür ediyorum.

Türkiye, aynı zamanda Irak’ın kuvvetlerinin NATO kapsamındaki eğitimine destek sağlıyor. Türkiye, Ukrayna’ya da güçlü destek veriyor. Bu, Karadeniz Tahıl Girişimi’ndeki liderliğini de kapsıyor. Buraya korkunç yıkıma neden olan depreme yönelik dayanışmamı göstermek için de gelmiştim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmemde kendisini yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ettim. Seçimlere yüksek katılımdan dolayı Türk milletine saygılarımı sundum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ben, NATO’nun önümüzdeki ay Vilnius’ta yapılacak zirvesinde gündeme alınacak konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk.

NATO’nun Ukrayna’ya güçlü desteğine, caydırıcılık ve savunmamızı daha da güçlendirmemiz için atılacak adımları, Kosova’daki varlığımızın önemini ve terörizmin tüm şekil ve tezahürleriyle olan mücadelemizi ele aldık.

“Meşru güvenlik endişeleri var”
Stoltenberg, İsveç’in NATO’ya üyeliğine yönelik süreci de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ele aldıklarını dile getirerek, “Türkiye’nin meşru güvenlik endişeleri var. Hiçbir müttefik, Türkiye’den daha fazla terörist saldırılara maruz kalmadı.” dedi.

“İsveç’in NATO’ya katılmasına engel olmaya çalışıyorlar”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın