Hezimete uğrayanlar koltukları bırakıyor! HDP’li Buldan ile Sancar aday olmayacak

Millet İttifakı, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde büyük yenilgiye uğradı.. İttifakın en büyük destekçisi HDP de istediği başarıya ulaşamadı. Bu gelişmeler sonrası HDP’nin eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, artık genel başkanlık için aday olmayacaklarını açıkladı.

28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde sandıklardan çıkan sonuçlar muhalefette dengeleri bozdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,18 oy alırken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,82 oy aldı. Bu sonuçların ardından muhalefette değişim sesleri yükselmeye başladı. İyi Parti ve CHP’nin ardından Kandil’in siyasi uzantısı HDP de kurultay sürecine girdi…

HDP’nin eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen Medya Haber’de seçim süreci hakkında itiraflarda bulundu.

Hedeflerine ulaşamadıklarını belirten Buldan, kampanya sürecini de iyi yönetemediklerini söyledi. Mithat Sancar da, yapılacak kurultayda eş başkan adayı olmayacaklarını duyurdu.

“İkimizde aday olmama kararı aldık”
Sancar, şu ifadeleri kullandı: Bende Pervin başkanda MYK’daki bütün arkadaşlarımız ile tartışarak ikimizde aday olmama kararı aldık.”Kongre sürecinde herhangi bir karar mekanizmasında da yer almayacağım”
Buldan da şu ifadeleri kullandı: Seçimin ertesi günü yaptığımız açıklamayla partiyi kongreye götüreceğimizi ilan ettik. Hedeflerimiz gerçekleşmediği için kurullarımızla yaptığımız toplantılardan sonra partimiz kongreye gidecektir.

Bu mücadelenin her aşamasında üzerime düşen ne görev varsa yapmaya hazırım, ancak bütün eleştirileri göz önünde bulundurarak bu kongrede eş genel başkanlık görevini başka bir arkadaşıma vermekten büyük bir onur duyarım. Kongre sürecinde herhangi bir karar mekanizmasında da yer almayacağım.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın