Erdoğan, yemini sonrası Anıtkabir’e gitti

Meclis’teki yeminini ettikten sonra dakikalarca alkışlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmen görevine başladı. Cumhurbaşkanı, Genel Kurul salonundan ayrılarak Anıtkabir’e geçti. Buradaki törende Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı.
Milyonların oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, bugün yemin töreni için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeydi.

Kortej eşliğinde Gazi Meclis’e geçen Erdoğan, önce askerleri selamladı.

Erdoğan, ardından da kendisine eşlik eden Geçici TBMM Başkanı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Genel Kurul salonuna geçti.

Anıtkabir’e gitti
Burada mazbatasını teslim alan Cumhurbaşkanı, ardından yeminini etti.

Muhalefet partisi milletvekillerinin ayağa kalkmadığı törende Erdoğan, dakikalarca alkışlandıktan sonra resmen görevine başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’ndaki yemin töreninin ardından Meclis’ten ayrıldı.

Resmi törenle uğurlandı
Erdoğan’ı Bahçeli, resmi törenle uğurladı.

Bahçeli’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve öteki ilgililer de Erdoğan’a aracına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı, Anıtkabir’e doğru yola çıktı.

Burada resmi geçit töreni ile karşılanan Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine üzerinde ay yıldız bulunan çelengi bıraktı.

Özel deftere yazdı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı, Misak-ı Millî Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel deftere yazdığı metinde şu ifadelere yer verdi:

Aziz Atatürk; Türkiye bir seçim sürecini daha Türkiye’ye örnek gösterilecek rekor bir katılımla ve demokrasi şöleni havasında suhuletle neticelendirdi. 14 Mayıs’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapacak 28’inci dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi’ni ikinci turunda da şahsımıza yüzde 52,18 oy oranıyla yine büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun bir 5 sene daha ülkemize ve necip milletimize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Türkiye Yüzyılı ve asrın felaketi…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de güvenoyu aldığı bu seçimlerin milletimizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını hızla sarıp, söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12’nci Cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim, yolumuzu bahtımızı açık etsin. Ruhun şad olsun.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın