CHP’de bomba iddia! hezimet sonrası odalar boşaltılıyor

Seçim gecesi MYK üyelerinin toplu istifasını “Başarısızlık algısı oluşur” diyerek geri çeviren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik eleştirilerin artması üzerine çark etti.

Zaman kazanmak ve toplumun öfke ateşini düşürmek için “ara dönem MYK’sı” kurmaya karar veren Kılıçdaroğlu, iddialara göre yarın mevcut MYK üyelerinin toplu istifasını kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı tarihi bir hezimet yaşayan CHP’de kazan kaynıyor. Hemen hemen her gün kulislerde yeni bir iddia konuşulurken, MYK üyelerinin yarın gerçekleştirilecek olan toplantıda toplu halde istifa edeceğine yönelik bilgi gündeme bomba gibi düştü.

Koltuğu koruyabilmek için yerel seçimlere kadar kurultayı erteleme gayretinde olduğu öne sürülen Kılıçdaroğlu’nun tepkileri dindirmek amacıyla istifaları onaylayacağı bildirildi.

Yarın saat 13.00’da gerçekleşecek olan MYK toplantısı öncesi CHP Genel Merkezi’nde Tuncay Özkan’ın şimdiden odasını boşaltmaya başladığı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin ise istifa sonrası akademisyenliğe dönmeye hazırlandığı aktarıldı.

MECLİS’TE DE DEĞİŞİM GELİYOR

Öte yandan dün TBMM’de konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Meclis’teki görev değişiminin sinyallerini verdi. Yemin töreninin ardından cumartesi günü kapalı grup toplantısı yapacaklarını açıklayan Özel, “Hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapamayız” dedi.

Toplantıda 1 grup başkanı ve 3 grup başkanvekili seçeceklerini belirten Özel, hem kendisinin hem de Engin Altay’ın grup başkanvekilliğine talip olmadığını duyurdu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın